sobota 10. září 2016

Nové nákupní centrum je téměř ve finále. Volby do senátu 2016 ? Soutok má jasno.Křižovatka smrti v hlavní roli.


Jsou to téměř dva měsíce, co jsme se naposled podívali, jak vedle mělnického Teska vzniká nové obchodní centrum.... http://soutok.blogspot.cz/2016/07/streda-27716-v-melniku-ve-fotogalerii.html

Tehdy si náhodný divák jen stěží udělal představu, jak to má celé vlastně zhruba vypadat a vztyčené sloupy nám zájemcům o historii připomínaly spíše některé zachovalé antické stavby. Dnes však musíme říci, že technika stavitelství je tak daleko, že některé stavby nám doslova rostou na rozdíl od jiných před očima. Člověk by sem třeba i rád dal pro porovnání fotografie odjinud ze sousedství v katastru města, ale zdá se, že jinde je vše jako-by na mrtvém bodě. Neřeknu vám ale ani dnes, jak že se vlastně toto nákupní centrum jmenuje, protože si to nepamatuji a současně chci poukázat na fakt, že občana hlavně zajímá, co tam jednou koupí, a teprve pak nějaký název. A protože dnes má mnohý občan města představu, že to co potřebuje si prostě leckde ve městě koupí, tak už zase ani nevím, co zde má být vlastně za prodejny a prodejničky.





Pojďme ale k něčemu mnohem aktuálnějšímu, co se nám zatím šikovně schovává za DED a za Mělnické vinobraní. Září uteče, že nebudeme vědět ani jak, bílý den se nám patřičně zkrátí a hned první týden měsíce října máme jít k volbám. Máme ? No tak nechoďte, když si myslíte, že jsou všechny ty volby k ničemu, a že je jedno, kdo kde vlastně sedí, a že stejně všichni rejžují jen pro sebe ve spolupráci s bohatými sponzory, a že se nedá s tím nic dělat a nikam nic nevede :-).
Ale, snad je ještě dost lidí, kteří jsou rádi, že mohou svým přičiněním alespoň nějak zkusit něco kolem sebe ovlivnit.


Letos nás čekají volby do senátu a volby krajské ( stejný víkend) Na stránkách
http://www.blesk.cz/clanek/volby-volby-2016-informace/409635/senatni-volby-2016-termin-a-kandidati.html
si můžete velmi stručně přečíst všechny kandidáty do senátu. Pro nás zde je pochopitelně nejpodstatnější to, co jsem uvedl níže. To všechno jsou jména z nichž budeme zde ve volebním obvodu číslo 28 ( Mělník) vybírat svého kandidáta.

Volební obvod č. 28 – Mělník 

ODS: Veronika Vrecionová, stávající senátorka 
ČSSD: Stanislav Huml, dopravní expert a bývalý policista 
STAN: Petr Holeček, starosta Kralup nad Vltavou  
SZ, KDU-ČSL: Martin Mach, komunální politik a IT specialista 
ANO: Igor Karen, lékař 
KSČM: Zdeněk Štefek, středočeský radní 
SPR-RSČ: Pavel Matějka, strojař 
Svobodní: Petr Zavadil, živnostník 
SPD: Jiří Kobza, podnikatel 
DSSS: Svatopluk Černý, místopředseda DSSS


Že nevíte koho ? Že máte k politikům averzi ? Že některé politiky vůbec neznáte ? Že máte pocit, že někteří jen potřásají pravicí, střihají nůžkami slavnostně pásky a jednou za čas se na vás různě ksichtí z bilboardů pod legračními hesly, které si zrovna asi vymysleli ? Že někteří balancují mezi volebními programy svých stran podle toho, jak se to v evropské společnosti, jejíž součástí jsme zrovna nosí ? Ale, dost už otazníků a poměrně velké averze občana k politikům. Občan zkrátka může jít dne 7. a 8. října k volbám, a jistě leckdo rád půjde. .... Dodatečně jsem tu našel pro čtenáře jeden z takových těch nejnovějších článků .. http://zpravy.idnes.cz/volby-2016-navod-krajske-jak-volit-obalka-dy6-/domaci.aspx?c=A160905_093223_domaci_hro



Média se tváří různě. Některá média jen jako-by chtěla čtenáře upozornit, že jsou volby, jak by měl čtenář postupovat a dle čeho by se měl řídit při výběru. Takové médium žádného čtenáře neurazí a nenaštve, protože nikomu nestraní, zopakuje pravidla správného postupu, aby byl volební lístek platný, ale leckomu vlastně mnoho nenapoví. Narodí se jen ,,pěkný" novinářský článek a redakce si udělá čárku za další vytvořené dílo

. Pak tu jsou média stranická, nebo aspoň taková, kde se koná rozhovor s nějakou často populární osobou, která se zmíní, koho bude volit a takový článek už ovlivňuje veřejné mínění a může někoho naštvat. Dnes si zahraji na médium tohoto typu. Jistě je lepší si nepálit prsty, jak si to zřejmě myslí i značná část šíré veřejnosti, ale myslím, že tentokrát si je ani moc nepálím :-).
.

Pro mě osobně je osobností ,,mladý" starosta Mšena Martin Mach, který za rozkvět města Mšena a především urputným bojem za lokálku z Mělníka do Mšena by si senátorské křeslo zasloužil. Nehledě, že dokáže propagovat Mšeno mnohdy i v televizních médiích. Možná by jeho odchod ze mšenské radnice mohl ovlivnit dosavadní kladný vývoj ve městě, ale věřím, že jistě najde své, společnou prací v městském úřadě ovlivněné zástupce.

A na závěr ještě k takové banalitě, než se vypravím do terénu. Když se podíváte na spodní záběr, tak si všimněte vpravo pod Řípem světel sanitek. Známá křižovatka smrti za novým mostem si včera večer vybrala zase svoji daň v podobě dopravní nehody. Umíte si tam představit kruhák ? Tu vůli veřejné nevole, že bych měl kvůli tomu kruháku a nějakému blbovi na vedlejší silnici  v krásné svižné jízdě po hlavní silnici brzdit ? To je zase téma, co ?

1 komentář:

  1. Na Pilarové jsem byl. Stejně tak jsem dostal od Mikeše melouna na náměstí, pak okurku u nemocnice a pak od podnikatelů také prezent. Vlastně mi každý něco cpe, ale nemyslím si, že bych se podle toho rozhodoval, zda volit tu nebo onu stranu. Uvidíme...

    OdpovědětVymazat