středa 14. září 2016

Papoušků se dočkáme i letos. Vinobraní v muzeum. Připomeňme si loňské vinobraní i akci, která tehdy hýbala Mělnickem.


Pokud se aspoň trošku zajímáte o kulturní dění ve městě a některé akce jste zaznamenali, jako periodické, tak vám jistě neuniklo, že současně s právě uplynulými  víkendovými Dny evropského dědictví bývají poslední roky ve městě ještě dvě další akce. Tou jednou je víkendová výstava bonsají v parku u kostela sv. Ludmily a tou druhou akcí bývá výstava exotického ptactva na mělnickém koupališti.

Komu z vás tedy letos chyběli papoušci, tak vězte, že akce se letos přesunula na první víkend po Mělnickém vinobraní. O nic tedy nepřijdete. Připomínám, že výstava je prodejní a věřím, že bude zřejmě opět možné u vchodu na koupaliště pořídit odborné publikace z různých oborů lidské činnosti i zábavy a také tu bude znovu až neuvěřitelně široký výběr množství nástěnných i stolních kalendářů.


Ani Mělnické regionální muzeum o vinobraní nezahalí a opět vás zve k návštěvě do svých prostor v mnoha médiích i na četných plakátech.


A když už tu máme před sebou ten nejhlavnější mělnický svátek, před kterým jedni utíkají a druzí se na něj těší, tak si můžeme dát dnes třeba několik loňských fotografií z volné zóny. Jak jen ten čas utíká.













Nakonec si ještě připomeňme, čím jsme to loni touto dobou ještě také žili. Kdo jste hádali obnovu lokální železniční  trati mezi Mělníkem a Mšenem, tak jste hádali správně a nutno připomenout, že Soutok často vyjížděl kontrolovat, jak práce pokračují :-). Do první dekády prosince bylo vše hotové a s novým jízdním řádem 2015/16 vyjel kromě běžných spojů také slavnostní motorový vlak. Ovšem, ještě lepší oslava, se konala 30. dubna 2016, kdy do krásného jarního počasí opět vyjela i slavnostní pára. O všem tu jsou články. První dva obrázky jsou tedy z prostor stanice Lhotka u Mělníka a druhé dva obrázky připomínají výstavbu moderní zastávky ve Velkém  Borku.





Žádné komentáře:

Okomentovat