neděle 29. května 2016

Pozvánky na červnové akce ve Mšeně, Lobči, Lysé nad Labem, Milovicích, a Poděbradech



Milí čtenáři, sezona se nám už pořádně rozjela a je dobré být tak nějak v obraze, co se kde děje, i když je toho hrozně moc. Mělník by měl podle mých předpokladů hostit známý festival Vrkoč, ale na jejich stránkách mají ještě loňský rok. Pivovar Lobeč presentuje na svých stránkách na příští víkend účast na pivních slavnostech v Praze na Žižkově. Pojďme se podívat na Mšeno, kde bychom neměli přehlédnout oslavy 140. výročí založení místního SDH. Klasikou je znovu pára ( program v přípravě), Plovárna na koupališti a podívejte se podrobněji také na stránky XI. jízdy Kokořínskem.

Akce Mšeno a okolí v měsíci červnu:



V kalendáriu města Mšena sice chybí Veteránské rojení v Lobči, ale jak vidíte, tak Soutok v důsledku vzpomínek akci registruje a zve vás na již 15. ročník obrázkem z kokpitu britského sportovního vozu MG. Výhodou akce je, že je velmi dobře dostupná i hromadnou dopravou a cyklisticky, což ocení především milovníci pohody dobrého prostředí a zlatavého moku. Snad jen, aby vyšlo počasí.



Soutok také nezapomíná na činnost webového rádia Patriot a došel si i pro zajímavý typ na jeho stránky. Milovice jsou dnes vyhlášenou kulturní i zábavní scénou s dobrým železničním spojením do Lysé nad Labem a vyplatí se jistě občas sledovat i tamní dění. Přijměte tedy pozvání na jubilejní 10. Votvírák, který má být otevřením festivalové sezony v Milovicích.


Na Nymbursku ještě zůstaňme. Obvykle vás Soutok zve jen programem na výstaviště v Lysé nad Labem. Je zde toho mnohem více a něco jsem již připomněl v článcích věnovaných tomuto regionu.
Zavítat můžete například do středověké vesnice Botanicus v obci Ostrá ( zastávka hned za Lysou směrem na Nymburk) http://www.botanicus.cz/centrum-remesel/oteviraci-doba-and-vstupne
Zavítat můžete do ZOO Chleby u Nymburka.http://www.zoochleby.cz/ atd. Je až k nevíře, co vše se člověku vybaví, když sestavuje pozvánky na akce, kde byl a kde ještě nikoliv. Na Nymbursku jsou také například Jabkenice spojené se životem Bedřicha Smetany, nebo vzpomeňme o něco dále rychlostní vlakový okruh poblíž Poděbrad, kde můžete při troše štěstí zahlédnout testovací jízdy třeba i zahraničních železničních jednotek.
Kromě klasické pozvánky do Lysé nad Labem jsem dnes přidal i odkaz na kulturní Poděbrady. Ani to není náhoda, protože toto město má s Mělníkem dobré železniční spojení a patří mezi města, která jsem především kvůli příjemnému prostředí kolonády i prostředí u řeky Labe vždy rád navštěvoval :-). Pěkný zbytek víkendu.


Kalendář výstav pro červen v Lysé nad Labem ( výstaviště)

Lázeňský veletrh 2016Lázeňský veletrh 20...
16.06.2016 - 19.06.2016
Růžová zahrada 2016Růžová zahrada 2016...
16.06.2016 - 19.06.2016
Senior – Handicap: aktivní život 2016Senior – Handicap: a...
16.06.2016 - 19.06.2016



Žádné komentáře:

Okomentovat