sobota 14. září 2013

Volby jsou už za 41 dní. Víte koho?


První volební plakát na Mělníku měla ČSSD.


I když jste dnes jistě někteří využili pěkného počasí a třeba i faktu, že se v Mělníku a okolí konaly DED, tak stejně nelze vymazat skutečnost, že společnost žije především blížícími se volbami. Do té doby nás však čeká ještě 41 dní různých politických masáží v televizi, na netu, v novinách, na náměstích, v KD apod.
Někdo má z toho husí kůži, že se na nic jiného nebude moc koukat a jiný se třeba pobaví tím, jak strany, které vědí co representují a kam kráčí, tak jak hledají programy, kandidáty a nová hesla. Někdo má jasno, jiný ještě neví, další se bude rozhodovat podle slibů, nebo podle toho, co uvidí v televizi.


Tento volební plakát spatří cestující z vlaku v železniční stanici Mělník.

V každém případě, se na webu objevila opět služba, která vám má pomoci jakési volební kalkulačky opět nabídnout tu správnou stranu, která se nejvíce blíží svým programem vašim názorům.  Vyzkoušet můžete na adrese ...http://volebnikalkulacka.cz/ .

Kdo jste však náročnější a chcete slyšet názory, které se v novinách a v televizi neobjevují, tak můžete navštívit stránky na stále populárnějších Britských listech. Snad by se to dalo přirovnat k takové předlistopadové Svobodné Evropě, nebo Hlasu Ameriky, což byl jakýsi rozhlasový protipol tehdejší místní politiky. Nyní tedy na http://www.blisty.cz/ .

Jistě, že články o Sýrii jdou trochu bokem, ale zajímavá je třeba zpověď pardubických studentů při návštěvě presidenta republiky a jejich zkušenost s přítomnými médii. Obsah i diskuse k článkům si musí každý posoudit sám.

Novinkou letošních parlamentních voleb je také fakt, že zatímco v minulosti měly nové strany ( Strana zelených, VV...) poměrně dost sympatizantů, tak nyní mnozí politologové varují před novými a nečitelnými stranami, které přichází především pod vedením těch nejbohatších občanů u nás.

SŠ.





Žádné komentáře:

Okomentovat