sobota 21. září 2013

Starý, nebo nový blog ?


V začátcích svého působení měly stránky Soutoku zhruba stejnou podobu, jako mají dnes, ale později toto bylo změněno na takzvané dynamické zobrazení. To vypadalo na první pohled poměrně dost efektně. Na vrchu stránky se zobrazila větší fotografie nejnovějšího článku s trochou toho povídání a pod ní bylo vedle sebe dalších pět menších oken na stejném principu, která patřila dalším jen o něco málo starším článkům. Pod nimi, se pak ve sloupci donekonečna načítaly dlouze další články podle toho, jak ochotný byl čtenář jet kursorem po stránce směrem dolů.
To by bylo celkem super, kdyby se při tomto nastavení hned po prvním kliku zobrazilo čtenáři vše, co se zobrazit má, což se bohužel nedělo. Někdy se vůbec nezobrazovala vpravo poměrně jinak nepříliš šikovná roleta archivu a čtenář vůbec neviděl, co je na blogu vlastně za články. Krom toho přišla později prosba od pana Jiřího, který litoval, že toto nastavení neumožňuje plynulé prohlížení fotografií na akcích.
Toto jsem tedy přenastavil na takové to jednoduché běžné webové nastavení, které sice moc nezdobí a články se i na hlavní stránce řadí pod sebe v celé velikosti, ale čtenář vidí vše co má. Především je nabídka archivu velmi přehledná ( pravý sloupec) a snímky lze v pohodě prohlížet bez čekání.
To sice pan Jiří velmi pochválil, ale na webu se dějí přesně od té doby nepochopitelné věci ve statistikách. U každého článku, se například po jeho vydání objeví během několika sekund ohodnocení + 1 od anonyma atd. Celková sledovanost po změně velmi klesla, ale bývá rovněž v rozporu s některými taháky ( programy akcí), které vykáží během několika dnů celkově slušnou sledovanost. Nejsem dnes již ve fázi, kdy by mě muselo ještě něco na tomto poli zajímat a už vůbec ne, se nějak zvláš snažit, ale každý, kdo dělá hobby, které není jen pro něj ( psaní, hudba, malování...), tak samozřejmě na návštěvnost kouká. Je pro vás současný systém výhodný, nebo se vám líbilo to dlouhodobé uspořádání s velkým oknem na vrchu a pěti menšími pod nimi ? V databázi je 600 článků!! A tak myslím, že současný způsob je výhodnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat