pátek 27. dubna 2012

Podkováň fest je opět tu !!

Kdo jste nestihnul,nemohl, nebo nehodlal navštívit dne 17.11. 2011 Podkováň fest s vyhřívanými stany, tak vězte, že v úterý je zde nová příležitost, jen to bude tentokrát bez piva z Bavorska, ale opět několik druhů a jedna premiera výrobku.

Nevím, jak to vyjde s počasím, neboť snad mají být přeháňky a bouřky, ale opět je nutno vytknout festivalu dopravu a částečně reklamu. Přiznám se, že kdybych si toho nevšimnul čistě náhodou včera na Mělníčku, tak o ničem nevím a spoustu lidí jsem tím během dne překvapil. Nevím, proč organizátoři tolik spoléhají na to, že každý má snad doma řidičku, která bude ochotně sedět při limonádě, když je takový výběr. Nebo snad na to, že se nám tam mezi auty objeví cyklisté, co budou mít nějaký ten kousek upitý, a když necháme stranou neúprosnou vyhlášku, tak je to o bouračku a těžko říci, zda bude policie tak shovívavá, jako v případě nesnadného parkování v našem městě. Cesta motorákem do Kaniny zastávky a serpentinami dolů a zpět  nahoru asi také není tím pravým ořechovým. Anebo, zpátky kolo vést, a když nikdo nekouká tak kousek jet. Opravdu je to organizačně zmáknuté.

Jinak ještě můžeme připomenou ten zmíněný pivní festival ve Velké Dobré u Kladna, ( dnes a zítra).
Tak, jako je v Mnichově Oktober fest, tak se můžete těšit do Prahy-Holešovic na výstaviště, kde ve dnech 17.5.-2.6. bude probíhat Český pivní festival. Obvykle je tam jednotná cena 40 Kč za půllitr. Pak bych trošku přešel k železnici, která na svých akcích také nabízí točené pivo. V našem největším železničním muzeu v Lužné u Rakovníka se bude konat 12.5. a 13.5. první parní víkend roku 2012 a můžeme se na zdejší točně jistě těšit na rozkouřenou Šlechtičnu, modrý Albatros či zelený Zelený Anton. A když už jsem u vlaku, tak vás pozvu na pěkné  http://www.cd.cz/tv/ze-zahranici  japonské 15 minut dlouhé video zaznamenané v pendolinu cestou z Vídně do Prahy. Akce se na jaře tradičně jen valí. Vemte si, že prakticky každý pivovar a pivovárek ( když věnujeme tento příspěvek zlatavému moku) má množství akcí a jeden hlavní den v roce. Možná nějaká data přineseme, ale není problém to s předstihem díky netu zjistit.

Pro rádio Soutok Standa Švec.

4 komentáře:

  1. Teď jsem si to video pustil i se zvukem. Je to i česky a myslím, že dost dobrý dokument.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě je tu další tip na první máj do Mšena ve 14 hodin, kde se jede plochá dráha.

    http://www.speedwayfakta.cz/aktuality/prvomajovy-memorial-emila-sovy/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ještě doplním adresu webu plochodrážního odílu ve Mšeně http://pdkmseno.net/navstevni-kniha/
    a lístek na 1.5. bude stát 130 Kč pro dospělého, dítě poloviční.

    Takže, kdo máte rádi vůni metanholu, burácení strojů, souboj tělo na tělo a odlétávající škváru, -je tu příležitost pro vás.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě musím doplnit avizované Rudolfínské slavnosti
    http://audience-brandys.cz/wp-content/uploads/2011/04/POZVANKA_audience-2012.pdf

    jejichž součástí je i příjezd parní lokomotivy Šlechtična na Mělník.

    OdpovědětVymazat