neděle 15. dubna 2012

Jízdní řád lodí pod Mělníkem.




Soutok sleduje přes měsíc i jízdní řád lodí pod Mělníkem. Bohužel je to ostuda, ale kromě zprávy, že radnice jedná se společností a další ble ble ble o ničem, zkrátka....nic dát nemůžu.

Přináším aspoň řád lodi Král Jiří v Poděbradech, ( za 40 minut jste rychlíkem tam) která to má nalajnované podobně, jako u nás autobusy, nebo v Německu i železniční doprava. Ty to mají naplánované na celý rok.

Tak tedy : květen už denně. V 11, ve 14 a v 17 hodin pluje loď na soutok s Cidlinou, kde lze po půl hodině plavby vystoupit a pokračovat třeba do Libice na vlak. ( hradiště Slavníkovců, malebná hospůdka), nebo se lodí vrátit zpět.

Ve 12.30 a v 15.30 pluje loď do Kovanic u Nymburka, kde se otáčí a za hodinu je bez výstupu zpět.

Závěrem bych dodal, že plánovat se sice má, ale má to být s předstihem, protože, pak je to ostuda, kterou mají například ČD. Lidé po sobě bezmocně koukají, do poslední chvíle civí na tabuli odjezdů, aby se dozvěděli na poslední chvíli, kam mají utíkat. Hrozná reklama pro ČD, kterou ještě nikdo nikde nevysvětlil. A to si klidně dovolí napsat článek o vynikajícím švýcarském systému, kdy z každé zastávky vyráží na všechny strany vlak, aby se opět v další stanici setkal s vlaky ze všech směrů jedoucích opět do všech směrů. Rychlost jednotlivých linek je zkrátka naprogramována tak, aby došlo k uspokojivé souhře a Švýcaři prý užívají doma auto jen k nákupům. Tolik nedělní bonus k článku navíc.

Pro Soutok během 15 minut vytvořil Standa Švec. Upozorňuji, že Soutok tu není proto, abych tu psal já, případně pan Rak, ale je otevřený každému, kdo má zrovna chuť tvořit a médium je takové ( pokud je), jaké si ho udělá ( me) te.

2 komentáře:

  1. Ještě další reklamička na blížící se akci ....http://www.ceskypivnifestival.cz/ . Možná bude i nějaký ten článeček.

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně to někdo napsal tak aby to člověk pochopil a nemusel luštit sudoku. Díky

    OdpovědětVymazat