pondělí 24. října 2022

Pozvánka na Den Středočeského kraje a další akce RMM. Vzpomínkový fotografický článek MOOS k 20. výročí největších povodní na Mělníku připomíná i data výstavby protipovodňové zdi. Program VLL v Lysé nad Labem..


Poslední říjnový týden nám přinese hned dvě důležité události. Ta první přichází v pátek, kdy si volným svátečním dnem připomeneme již 104. výročí vyhlášení samostatné Československé republiky. Druhá nás potom čeká ze soboty na neděli, kdy si posuneme hodiny o hodinu zpět a přejdeme tak z času SELČ opět na SEČ.

Volný sváteční den patří také akci Den Středočeského kraje a ať už máte na volný den plány i nápady jakékoliv, tak proč si tu aktuální akci nepředstavit ? Kdo však máte rádi exotiku a máte čas třeba i v týdnu, tak již od středy si můžete vyjet na výstaviště do Lysé nad Labem. Výstava trvá do neděle 30.10.

 A závěrem článku se tak trošku vrátím do časů, kdy jsem tady na Soutoku nejen dělal propagaci různým akcím, které se třeba někdy už ani velmi dlouho nekonaly ( Podkováň Fest), ale třeba i webům a FB, kde jste mohli objevit historické pohledy, nebo fotografie Mělníka. Tentokrát jsem si trošku prohlížel webové stránky i FB MOOS ( Mělnický okrašlovací spolek Mělník) a docela rád jsem si prohlédl fotografie mapující průběh největších povodní 2002 v historii ČR na Mělníku zejména ve čtvrtích Pšovka a Mlazice.

Spolek tak připomněl veřejnosti u příležitosti srpnového 20. výročí  řádění živlu v našich nejvíce postižených městských čtvrtích a doplnil jej o dost důležitý článek plný faktů, kde se čtenář například dozví i to, jak a kdy probíhala výstavba protipovodňové zdi.

Pozvánka na Den Středočeského kraje, Chladomilné houby...

Dobrý den,

Srdečně Vás zveme na Den Středočeského kraje 28. 10. 2022!

Přijďte na zážitkový program na výstavě Teritoriem vlků v 10:00, zahrát si rodinnou hru k výstavě Jan Jindřich Lucemburský nebo na koncert a křest nového CD sboru Chrapot v 16:00...Po celý den Vám budou k dispozici odborníci z Hnutí DUHA Šelmy, kteří Vás seznámí s problematikou návratu velkých šelem do české přírody a v 14:00 můžete zavítat na přednášku Radka Kříčka (koordinátora vlčích hlídek na Děčínsku) "Jak jsem potkal vlky".
Výstavy i expozice jsou otevřeny za symbolické vstupné 1,- Kč a v muzejní kavárně Vás čeká nejen výborná káva, ale i české víno či muzejní svařák!

 

9. 11. si nenechte ujít také poslední letošní mykologickou přednášku v muzejní kavárně Chladomilné houby.

 

Těšit se můžete na vánoční výstavu Historické betlémy, ozdoby a dárky, která bude zahájena 18. 11. i Předvánoční řemeslný jarmark 3. 12.!

 

Přejeme Vám krásné podzimní dny!

 

S pozdravem
Kristýna Frelichová, DiS.

PR a propagace

 

Regionální muzeum Mělník, p. o.
Středočeského kraje

nám. Míru 54, 276 01 Mělník

T: 315 630 923, M: 728 620 651

www.muzeum-melnik.cz



Program výstav na výstavišti v Lysé nad Labem.
 


Připomínka 20. výročí od uplynutí největších povodních v ČR na Mělníku.


Pohodový týden !

Žádné komentáře:

Okomentovat