neděle 16. října 2022

Jaké byly Africké trhy na Mělníku 16.10.2022 ? Když ji miluješ, tak není co řešit.


,,Když ji miluješ, tak není co řešit" říká jedna nedávná televizní reklama na kofolu. Já myslím, že pro domácí mazlíčky to platí mnohem více a nikomu nám ztráta dobře nedělá. Musím ocenit lidi v okolí i po Mělníku, že mnou vylepené inzeráty převážně nelikvidují a je až překvapivé, jak dlouho některé vydržely na svých místech. Naopak mi jeden pán řekl, že pro zvířátka má místo na vratech vždy, ale hlavně žádnou politiku.

Lidé se mnou rozmlouvají, dodávají mi neustále nějaké naděje, povzbuzují mě, přichází s nápady, za což jim velmi děkuji. To už bohužel nemohu říci o elektronických médiích, kde mi nějak chybí nápady, nebo reakce na elektronicky zveřejněné upozornění. Víte, že se nerad vzdávám, není problém se jít podívat na druhý konec Mělníka, nebo pořádat noční lovy beze zbraní, ale stojí to moc sil, času a zároveň  i času na záliby, na které ani není moc nálada.

A tak vás snad ani nepřekvapí, že jsem se na Africké trhy zašel podívat zrovna ve chvíli, kdy trhy končily. To mi ale pro nějaké fotografie stačilo a rád jsem se podíval, co že se prodávalo. Jenom nevím, jak vlastně ty trhy byly doopravdy velké. Trošku jsem si říkal, že třeba najdu nějaké záběry z akce na FB historické skupiny, ale zdá se, že to tam dá někdo až v pondělí, jako tomu bylo před týdnem, kdy se tam objevily fotky z gastronomické akce také až v pondělí. Stihl jsem tedy udělat několik fotek .....








..... a zašel se podívat na jeden typ dále od centra. I tam byl ochotný pejskař, který měl nějaké informace, ale zvažte, že to plašení venku a hledání lokalit je zcela nanic, pokud má zvířátko už dávno někdo doma a vůbec se nenamáhá zabývat tím, že by mohlo někomu chybět, nebo sledovat nějaké weby a FB.


Abychom ale neřešili stále jen kočky a psy, tak se přiznám, že jsem si nedávno udělal takovou procházku a spatřil jsem úkaz, jaký jsem asi ještě neviděl. Každý ví, že když zapadá Slunce, nebo třeba vychází Měsíc, tak vám červánky ukáží, kde je asi nebeské těleso při větší oblačnosti schované.

Ovšem, tento úkaz vznikl zcela na opačné straně a brzy se zcela rozplynul. Zapadající Slunce v blízkosti města Mělníka osvítilo oblaka u nových samot ve Velkém Borku. Na pozadí je patrný hřbet hostínského lesíka.

 


Abych tedy udělal na závěr společensky něco přínosného :-), tak je tu opět po delší době nabídka řemesel pro žáky. Však se poslední dobou zase v médiích zmiňuje, s čím vším máme u nás do budoucna problém a řemeslné pozice jsou jedním z nich.

Podzimní neděle není zrovna nakloněna nějakému veselí, ale Soutok už asi tradičně přeje lidem pohodu do dalšího pracovního týdne, protože se ho to také týká.

Poklidný vstup do 42. týdne. 

Žádné komentáře:

Okomentovat