úterý 7. dubna 2020

Zelený čtvrtek a zelené pivo jsou přece jen příležitostí pro mělnické podnikatele. Mělnické knihy až domů. Viděli jste zpívající vlak ?


Sice všichni cítíme, že letošní Velikonoce budou jiné, ale i tak je tu šance pro podnikatele. Zelené pivo se pro některé lidi již dávno stalo na Velikonoce doslova kultovní záležitostí, ale když to letos nejde u něj někde v nějaké restauraci posedět, tak stále žije myšlenka, že si jej dá někdo doma, nebo aspoň ochutná určitou adekvátní náhradu, pokud je to zelené pivo, nebo adekvátní náhrada k disposici.

A jak jsem tak na poslední chvíli dostal ústní informaci, tak s takovým určitým nápadem přišel třeba minipivovar  Němý medvěd. Ten přichází s nabídkou dokonce dovozu k vám domů, pokud si na Velikonoce objednáte pět pet lahví ( každá 1.5 l) jejich piv a k tomu prý přidá zdarma dárek, který vidíte v popředí na obrázku. Ten je hezký a může být pro někoho i určitou motivací.

Zájemce samozřejmě zajímá, zda je kolekce pěti petek ( 15 půllitrů piv) předem dána, či je dle vlastního výběru. Zamýšlí se také nad cenou i trvanlivostí sortimentu, a to i někdy zkrátka z prostého důvodu.

 Určitě jste si toho mnozí všimli už i v supermarketech, že by vám třeba i něco chutnalo, ale sortiment je velikostí pro čtyři až pět lidí. Bohužel.

Informace aspoň zatím zájemce získá na FB pivovaru, kde se díky dotazům v diskusi k nabídce objevují již nějaké podrobnější informace.

https://www.facebook.com/nemymedved/photos/pb.194039870678013.-2207520000../2847205638694743/?type=3&theater

A pak tu mám jednu informaci ve stylu ,, Jedna paní povídala ". Prý je někde na nějakém FB jedné z mělnických skupin informace, že každý den do 15.30 hodin můžete snad prý také koupit zelené pivo v Agrohobby.

http://www.agrohobby.cz/


Když jsme kdysi ještě  hojně diskutovali na webu http://melnicek.cz/ , tak se také přetřásalo jedno téma. Obchody na Mělníku. Přece jen je dnes historický střed Mělníka  již opravdu obklopený mnoha supermarkety a v samotném centru je několik menších podniků, které snad až na večerku v Tyršově ulici a myslím že i  ještě na knihu na Karlově náměstí a Želví doupě, zavírají v nějakých 17 hodin.

Všichni víme, že kdo může, tak dnes vezme nejlépe o víkednu auto a jede v relativním poklidu na větší nákup do supermarketu. I to je možná odpověď na to, proč máme u nás v Čechách takovou specialitu, která ani tady před 30 lety nebývala. Prostě jsme stát, kde se nakupuje každý den, tedy i v sobotu a v neděli. Ani si už neumíme představit, že by ta možnost nebyla.

Nakupování se stalo pro některé lidi doslova hobby. Místo na výlet jedou třeba i do pražských obchodních domů. A pořád to není konec a pořád se doba mění. Začalo to slevovými akcemi, přidaly se klubové kartičky především zmíněných marketů a nakonec to je i začlenění obchodů do různých celorepublikových  benefičních skupin. Kdo dříve s něčím přijde, ten je ve výhodě.

Teď zrovna prožíváme období, kdy se těmto nákupním  aktivitám věnujeme pochopitelně zvlášť jen po nezbytnou dobu, ale o to více máme možná čas se u různých médií nad lec
číms zamýšlet.

https://www.facebook.com/zelvi.doupe/videos/524288118286346/UzpfSTE0MTQwMjgyMTU6Vks6MzE5MjUxNDk1NDMwNzg1NQ/

http://melnicky-antikvariat.cz/


Vlaky mě teď drží už asi pátý den, a to nikam na výlety nejezdím :-).

Podívejte se, jak umí při rozjezdu zpívat některé lokomotivy Taurus ...

https://www.youtube.com/watch?v=G6t9sU4cTOk

..... podívejte se do jejich útrob .....

https://www.youtube.com/watch?v=EdvIeK-Uask

.... svezte se krásnou rakouskou krajinou .....

https://www.youtube.com/watch?v=HmK1lmIdq5Y

..... a na závěr rychlostí 250 km/ hod se projeďte regionálním vláčkem po Německu. Ani to člověku nepřijde, že ?

https://www.youtube.com/watch?v=c0r4o_dplL8

Vězte, že bude líp :-) !



Žádné komentáře:

Okomentovat