čtvrtek 9. března 2017

Máte rádi parní vlak do Mšena, nebo historické i dnešní autobusy ? První letošní informace.


Začalo to včera. Prý se mám něčeho chytit. Dne 13.5. 2017 prý pojede parní vlak do Mšena a táhnout  ho má dokonce lokomotiva Šlechtična   https://cs.wikipedia.org/wiki/Lokomotiva_475.1. Měl jsem však zcela jiné starosti a opět jsem věřil, že informaci doma na internetu hravě najdu. Vždyť stačí jen zadávat potřebná slova. Opět jsem si natloukl. Podařilo se mi zjistit jen toto: http://mobile.tyburcovo.nafoceno.cz/ . Odkud má autor informaci ? Bude to s tou těžkou a velkou šlechtičnou fáma, nebo pravda ? Budoucnost ukáže. Rád si počkám.

Nostalgické jízdy v Praze a Středočeském kraji:
*Velikonoce na Křivoklátě: výlet parním vlakem na hradní slavnosti o víkendu 15.a 16.4.:
*Výletním vlakem na Řipskou pouť: výlet parním vlakem do Zlonic v sobotu 22.4.:
*Brandýské slavnosti: výlet parním vlakem na historické městské slavnosti v sobotu 29.4.:
*Zahájení turistické sezony: výlet parním vlakem na Kokořínsko v sobotu 13.5.:

Soutok se jistě brzy dozví více a květen je samozřejmě ještě daleko. Vše špatné je však i k něčemu dobré. Po Mělnickém vinobraní 2016 jsem se netajil tím, že bych také rád vlastnoručně vyfotil autobus RTO s přívěsem. Právě ty přívěsy jsou totiž docela vzácností. Naprostá většina starých autobusových vleků totiž přelom tisíciletí nepřežila. Své životy mnohdy ukončily ve službách zemědělství, jako přeprava osob na pole, případně jako včelíny a různé myslivecké posedy. Ten poslední jsem viděl někde v Mlazicích u Labe.
Dne 8. dubna je tedy šance a vidět toho lze mnohem více. Nejen historické vozy, ale dokonce jde o přehlídku současného parku. To zase bude lidí. A hlavně v Praze.

https://ropid.cz/autobusovy-den-pid-v-letnanech-8-4-2017/

Žádné komentáře:

Okomentovat