neděle 16. října 2016

Rousovické mosty, blatecké ulice, pivovarské supermarkety a jejich dnešní aktuální ( 15.10.16) stav ve fotogalerii Soutoku.


Mezi články, které vás zajímají nejvíce a pěkně mi to tu vždy roztočí počítadlo sledovanosti patří stav místních komunikací. Tak se pojďme na vše zase po delší pauze podívat :-).


Toto je tedy ta nová prodejna vedle Jysku ( nábytek) a stále ještě nevím, co se tam bude prodávat. Podobná situace je i níže vedle Tesca. Snad to bude něco, jako Family centrum, jen s trochu jiným zaměřením. Mnoho prodejen a kdoví, co se tam bude prodávat. Vše má finišovat.





To už jsme u budovy bývalé České pojišťovny. Příliš mnoho práce uvnitř a venku není téměř nic vidět. Stále jsou tu opřená nějaká plastová okna, u Bezručovky hrabal Ostrowek a ještě nikdo v tisku, ani na fóru Mělníčku nevyvrátil převládající názor mnoha občanů Mělníka, že se tu připravuje nějaká ubytovna.


Petr Holeček, vítěz senátních voleb pro obvod číslo 28 ( Mělník a Praha-východ). Je s podivem, že se znovu po mnoha letech dokonce objevil na veřejnosti přímo z řad politiků názor, že senát je zbytečná věc, ač to zatím prý není na pořadu dne. To jsem naposled slyšel buď souvisle od obyčejných lidí, nebo v dávné minulosti  na sklonku minulého tisíciletí od politika phdr. Miroslava Sládka.


Svoji inspekční cestu :-) jsem tentokrát vedl přes Blata. Teprve nedávno dostala mělnická Blata do některých ulic asfalt, a jak sami uvidíte, tak děj stále trvá. Přítomný čas průběhový :-)). Toto je Máchova ulice.

Zde máme ulici Nebeského...


..... a ve Světické to teprve přijde.


Hasičárna zatím dostala nové barvy a ....


.... Požární ulice se brzy již také dočká asfaltu. Nikdy by mě nenapadlo, že budu na světě přes 50 let, než tyto ulice konečně dostanou asfalt.


Budova hasičárny SDH Blata. Její fasáda byla pro mě překvapením. A proto se vyplatí, se občas někde i poblíž našich domovů projít a zjistit, jak to kde zase vypadá jinak.


Tady už máme stroje firmy Strabag ....


 .... a pokud čtete, jako já Mělnický deník, tak víte, že už v pondělí ( zítra) mají začít na můstku v Okružní ulici v Rousovicích opravné asi dvouměsíční práce.


Jak jsem minule předvídal, tak staré zábradlí je už v říčce.


 A toto vás zajímá asi nejvíce. mostek na Mladoboleslavské ulici. Po zvětšení zjistíte, že už je v jeho levé části zapsán letopočet 2016. Do Vánoc to bude a možná ještě mnohem dříve. Snad :-). Tak si prohlédněte fotografie a úspěšný vstup do dalšího pracovního týdne! Jak jen ten čas letí.

Aktualizace 19.10.2016 v 19.00 :

Otevření nového obchodního centra 1. prosince letošního roku. Bude otevřeno nové obchodní Z-centrum v Bezručově ulice (u TESCA). Občané zde naleznou pět obchodů: drogerii Rossmann, textil KiK, elektro OKAY, zverimex Super ZOO a hračkářství a papírnictví Dráčik.










Aktualizace 20.10.2016 v 17.00:

Vedle Jysku je už stojan s cedulema firem
Bude tam Planeo elektro a polská firma Pepco - prodej dětského, dámského i pánského oblečení, hraček, her a domácích potřeb, koupelnové vybavení, záclony, deky, vybavení kuchyně, polštáře, peřiny, lampy, dekorativní předměty, úklidové náčiní...






17 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Já také moc děkuji. Díky vašim komentářům vidím, že se to opravdu dostane ke čtenáři a není to jen o nějaké té počítačové prapodivné statistice, kdy se mi tam běžně zobrazuje i mapa s cizími státy apod.

      Článek údajně dosud navštívilo asi 550 čtenářů.

      Vymazat
  2. Otevření nového obchodního centra
    1. prosince letošního roku bude otevřeno nové obchodní Z-centrum v Bezručově ulice (u TESCA). Občané zde naleznou pět obchodů: drogerii Rossmann, textil KiK, elektro OKAY, zverimex Super ZOO a hračkářství a papírnictví Dráčik.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky moc za výborný věcný příspěvek. Už to dávám do aktualizace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za málo :-) co jsem si dnes všimla,vedle jysku bude pepco a planeo elektro

      Vymazat
    2. Ale ano, aktivita se cení. Díky :-)! Právě jsem se dozvěděl, že se na oficiálních stránkách města prý objevila zpráva ohledně obchoďáku u Teska, kterou jste mi vlastně sdělila.

      Vymazat
    3. Tuhle informaci mám z těchto stránek také. Sleduji dění v našem městě a okolí pravidelně pro svou fb skupinu Mělník pro vás,kam dávám i odkazy z vaší stránky,aby se o tom dozvědělo co nejvíce lidí.

      Vymazat
  4. Tak jsem si na Vás trochu posvítil :-) , a až mě fascinuje, co vše stihnete. Navíc, jak sama píšete, tak ještě sledujete dění v našem městě, což se také moc nevídá. Spousta lidí si vystačí se svými soukromými problémy a náhodnou novinku z města od nějakého známého berou spíše, jako bonus.

    To jsem velmi rád, že takto vlastně provádíte misionářskou činnost, když na svém FB propagujete věci, o kterých se nikde v médiích nedočtete. Rád čtenáře pozvu na vaše stránky, pokud nemáte nic proti.

    Kolem nás je spousta zajímavých věcí a také lidí, ale bohužel toho o nich mnoho nevíme, nebo třeba vůbec nic. Až mi někdy připadá, že někdo rozhoduje o tom, co a kdo se bude propagovat, a co je tabu.

    Třeba takový zajímavý Mělníček je plný odkazů, zpráv a informací. Leckdo o něm ví, ale odkaz jsem v denním tisku, nebo v měsíčníku radnice snad ještě neviděl. Co kdyby tam někdo psal v komentářích nějakou kritiku, která se nehodí, nebo připomenul věci, které se také nehodí připomínat.

    Skutečně mám tedy možná právě i díky Vám na webu poslední měsíce mnohdy slušný počet čtenářů, což jeden čas vůbec nebylo, ale o tom mimo jiné asi zase 11. listopadu, kdy tu bude Soutok už 5 let. Dovolím si Vás pozvat na svůj první web http://mujmelnik.webzdarma.cz/ , který jsem nedávno po dlouhé době prohlížel a sám jsem žasl, jak jsem si s tím v letech 2007- 2011 ještě hrál.

    A také pomalu zjišťuji přítomnost bývalých autorů Soutoku v diskusích Mělníčku, tak jsem sám zvědavý, zda se jim nevrací chuť psát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D děkuji. Skupina se mi stala koníčkem. Jsem rodilá mělničanda a i když teď žiji v Borku, tak jsem dění kolem nás nepřestala sledovat. Skupinu jsem založila cca před 3 lety s cílem právě informovat o dění kolem nás, protože mě nebavilo stále poslouchat, jak se tu nic neděje a to není pravda.
      Dříve jsem pomáhala ve skupině Mělník city, ale tam byli neshody s původním zakladatelem a já na protest založila Mělník pro vás, i když jsem pak byla nařčena z toho, že od nich okopírovávám články. Jak bych mohla ale něco kopírovat, když ve skupině nejsem a jsem tam zablokovaná?
      Snažím se ve skupině ukázat, že naše město a okolí není mrtvé. Že má stále co nabídnout. Jen to umět najít. I proto sleduji spoustu fb stránek našich obcí a nebo i přímo samotných webových stránek a přidávám odkazy. Snažím se i podporovat místní obchodníky. Soukromé inzeráty ale u mě nemají místo. Na to je na fb spousta jiných stránek a skupinek.
      Jak píšete, Mělníček má dobré informace a já se nebojím z nich čerpat a to samé i od vás ze Soutoku. Vaše články obohacené o krásné fotografie by bylo škoda přehlížet a pokud vám tím, že je zveřejňuji u sebe, zvýším sledovanost, tím lépe.
      Sama jsem ráda za reakce lidí a jejich příspěvky, kterých je sice poskrovnu, ale i tak...
      Jinak moc děkuji za váš odkaz na váš web a sama vás snad jen mohu pozvat na svůj blog o knihách http://medvedioaza.blogspot.cz/ . Jako vášnivý čtenář jsem k tomu musela jednou dojít.
      Ještě odkaz na Mělník pro vás a budu ráda, pokud se k nám přidáte https://www.facebook.com/groups/488911344564704/ :-)
      Hezký den přeji

      Vymazat
  5. Tak tady píšu dvě hodiny odpověď, pak něco omylem zmáčknu a vše je pryč.
    V rychlosti tedy : Jsem o 20 let starší, nerad se někam přihlašuji a facebook nevedu. Vlastně nemám někdy pro práci i samé psaní doma čas i na jiné věci, natož na facebook :-).

    Jak je to se životem na Mělníku ? Záleží, kolik vám je a co děláte. Když vám bude 25, tak vás možná okouzlí noční program v Mydlárně, Canál pod poštou, Mekuc, či promítání na Aušperku, nebo na náměstí. Starší generace má zase jiné požadavky a je to těžší, protože už jsme leccos v životě viděli a často jinde.

    Vzpomínám třeba na krásné letní loňské podvečerní posezení v jedné hospodě ve Znojmě nad řekou Dyjí. Takovou romantiku mi Mělník nedá, protože tu nic takového není. Nebo bych jel za kulturou právě teď v říjnu a listopadu na výstaviště do Lysé nad Labem. Jenže, to je vše o volném čase, o penězích a dnes leckterá domácnost žije od výplaty k výplatě, zvlášť když něco zkolabuje.

    S těmi skupinami fb a nepříjemnostmi: Buď hlásáte správné názory a patříte k vyvoleným, nebo to máte zkrátka těžké, jako mnozí jiní. Já sem asi předloni napsal seriál o městech na severu Čech i v Lužici. Bylo tam plno krásných fotografií a zážitky vlastní i zajímavosti z netu.

    Zkusil jsem to zdarma dodat na sever do deníků Bohemia a zdálo se, že jak jsem napsal slovo zdarma, tak to zabralo. Jenže pak nic asi tři měsíce..., pak zase jest-li to ještě platí... a nakonec jsem měl napsat, aniž bych věděl proč, nějaké redaktorce do Ústí nad Labem.

    Ta měla přitom své články, kdy třeba v Drážďanech diskutovala s nakupujícími Čechy. Prý mě snad jako dostala na starost, ale o seriálu, se mělo, jako někde jednat.

    Nechtěl jsem čekat a také jsem neviděl důvod, proč bych pro ni měl něco extra upravovat. Prostě jsem ji poslal odkaz na svoji opravdu aktuální reportáž z Řipské pouti na webu ( prý téma muselo být od nich z kraje), ať si vybere obrázky a upraví pro deník články. Vždyť jsem to dělal zdarma.

    Ona se nafoukla, že prý si to jinak může udělat rovnou celé sama, a aby mě dokonale potupila, tak mi poslala ukázkový cestopis jednoho jejich maníka, který byl v Monte Carlu a psal věci, které mi připadaly tedy ,, moc zajímavé"

    Dokonce byla tak tupá, že nepochopila ani moji ironickou sebekritiku. Takových kopanců ještě zažijete a možná ani nevíte, kdo a jak s vašimi materiály kde vůbec nakládá. Konečně,on má web oproti novinám takovou lidštější tvář a můžete zamotat do článku i věci, které nesouvisí s téma a přitom chcete, aby čtenář věděl, co je špatně a co vás štve. V novinách všechno prochází cenzurou, ale to jistě víte.

    Mám v hlavě už připravený článek na jedno téma, tak tam dám odkaz na vaše stránky. Hezkou neděli !

    OdpovědětVymazat
  6. S tím fb mám závidím. Já se před lety také zařekla, že tam už nebudu a na cca 3 měsíce jsem z něj zmizela úplně. Jenže pak přišli poslední větší povodně a já se marně snažila sehnat nějaké informace o nich. Mám rodinu v Mlazicích v Přístavní ulici a tak jsem měla starosti, jak to tam vypadá. V předchozích letech totiž byl můj rodný dům pod vodou nebo se k tomu velice přiblížil a já v tu dobu zjistila, že nejlepší informace se opravdu seženou jedině přes fb. Tedy pokud ještě nemáte kontakty jinde a nebo nemáte auto, což já nevedu a ani řidičák.Od té doby opět funguji na této sociální síti a i když se to nezdá, tak mám i svůj život.
    Člověk se v dnešní době nevyhne plagiátorství nebo i jiné formě a je pak hodně na vás, jak se k tomu postavíte. Mě se třeba nedávno stalo to, že se v knižní blogosféře řešila jedna blogerka, která zjevně kopírovala recenze jiných a vydávala je za vlastní. I já mám u ní podezření, že si něco vypůjčila z mé stránky. Bylo mnoho protestů z řady blogerů, psalo se do nakladatelství. Slečna se neomluvila, ani když byli dodány důkazy proti ní a jen se na pár dní stáhla do ústraní. Což už jednou takto udělala, ale nebyl z toho tak velký poprask jako teď. Některá oslovená nakladatelství to řešila, jiná ignorovala. Hlavně že se čte a knihy prodávají.Slečna už se oklepala a jede dál. Ze začátku její recenze vypadali tak, že to opravdu opět čte a člověk se nic moc nedozvěděl, kdyby si nepřečetl název knihy. Jinak nic moc. Teď už jede zase normálně a vypadá to, že navazuje na dřívější způsob prezentace.
    Proč to ale píšu. Tohle se děje prostě všude a tak ani já si nic nedělám z toho, že mě někdo nařknul z toho, že kopíruji. Skupinu mám uzavřenou a ke dnešku má 2 306 členů. Pokud mě z nich sleduje aspoň třetina, tak je o fajn. Lidé na příspěvky reagují a tím, že jsou příspěvky, jak vy píšete, pro všechny cílové skupiny od politiky a nedávné volby po pozvánky na discotéky v Liblicích, tak si myslím, že každý si tam najde to své. Hodně se lidé zajímají o neutěšený stav místních komunikací a i díky vaším článkům a fotkám se dozvědí, že se s tím něco dělá.
    Na článek jsem zvědavá a ráda si ho přečtu. I vám hezkou neděli, Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom ještě se zeptám. Mám tomu rozumět tak, že prostě čtete knihy, píšete na ně recenze a dostáváte za to nějaký menší finanční příjem ? Jinak bych tu paní vůbec nechápal. Copak může někoho těšit obšlehávat texty ? Chápu, když třeba MOOS okopíruje při DED texty týkající se mělnických památek, nebo když chce někdo šířit něco, co mu připadá významné, ale abych cizí názor na věc vydával za svoji, tak to mi opravdu jinak hlava nebere.

      Mohli bychom si tu ještě dlouho povídat a k tomu v rozumné míře jsou kdykoliv i tyto komentáře. Také mám vztah ke knížkám ( na tom není nic tajného :-))) a dokonce jsem se do toho v minulosti pokusně vrhl i jako autor :-), ale z mnoha důvodů jsem hodně brzy skončil. Jedna věc je cokoliv tvořit a cokoliv vytvořit a druhá věc je vědět co vůbec s tím.

      Za socialismu napsal autor knížku, patrně se o nic nestaral, dostal nějaký honorář, a když to mělo úspěch, tak byl znovu oslovený, dělal se dotisk a vyjednával se další honorář. Dnes se to bere, jako obchod. Chceš vytisknout knížku, tak zaplať a nejlépe si to ještě prodej, nebo aspoň část. A v internetovém nakladatelství jsem se také spálil. Nemáte nad ničím kontrolu a přehled. Reklama? Byly to tehdy nějaké básně o Mělníku, vyšlo to v internetovém nakladatelství ( měl jsem podepsanou autorskou smlouvu) a napadlo mě o tom spravit Týdeník Mělnicko ( Deníky Bohemia ještě nebyly). Bylo mi tak, jako je dnes Vám. Z novin mi vůbec neodepsali, ale varovali vedoucího toho nakladatelství, že jde jistě o nějaký podvod. Jakmi-le vystoupíte z nějakého klubu, nebo společenství, už je na vás nahlíženo jinak. Byl jsem vyzván k rozvázání smlouvy, ale neměl jsem se čeho bát a nakladatel situaci pochopil a odplivl si. Výsledný efekt ale žádný. Vlastně ano. Pár veršů se dostalo do videomappingu v roce 2011, za což Petrovi děkuji a samozřejmě to moc potěšilo.

      A teď už jdu na ten slibovaný článek :-).

      Vymazat
    2. Za napsanou recenzi na knihu nedostávám žádné peníze. Nejsem placený recenzent. Odměnou od nakladatelství je mi samotná kniha, kterou dostávám od nich zdarma a je pak na mě, jestli si ji po přečtení ponechám nebo ji pošlu dál či ji třeba prodám.
      Dnes ty knihy nejsou levná záležitost a já tak ráda využiji nabídku k recenzím. Nakladatelství buď sami nabízejí různé knihy a je pak na nich, koho si z blogerů vyberou. Ne vždy se to podaří. Hlavně když je opravdu veliký zájem. Občas vypisují sami konkurz, že hledají nové recenzenty a někdy prostě zkusím štěstí sama a oslovím je. Občas se stane, že vás třeba i sám autor osloví na základě vaší předešlé práce na blogu. Že se mu líbí styl psaní atd. To se mi stalo a mám tu tak na recenze 2 zajímavé knihy českých autorů. Tím, že přečtu jejich knihu, kterou mi oni sami poskytli, jim udělám reklamu na svém blogu a třeba to pomůže i k prodeji.Tyhle recenze se totiž kolikrát pak objevují i na samotných webových stránkách nakladatelství nebo i v tisku a fb.
      Tak že ne, nedostávám peníze, ale zůstane mi jen kniha a pokud se jim to opravdu líbí, tak mám i šanci na pokračování ve spolupráci s nimi s tím, že mi třeba v budoucnu pošlou další knihu. Takhle to mám já v případě nakladatelství Omega. Pokud vyhlásí zajímavý konkurz na knihu, co mě zaujme svým obsahem a já si o ní napíšu, tak mi jí zatím pokaždé poslali. Spolupracuji i s českou spisovatelkou Petrou Nachtmanovou, pro kterou jsem už četla 3 knihy a tento týden mě mile překvapila svou novinkou, kterou mi poslala na zrecenzování.

      Vymazat
    3. Velice děkuji za vysvětlení. Velmi zajímavé. Tak ta blogerka vlastně opisovala recenze, aby dostávala zdarma knížky a pokud možno bezpracně.
      Článek jsem právě dopsal a teď už musím jít dělat jiné věci. Dostal jsem vynadáno, že už zase tři hodiny dřepím u PC a čárám :-)).

      Vymazat
    4. Ano, přesně tak.
      Moc vám děkuji za zmínku o mé oáze. Tohle velice potěšilo při tak pošmourném ránu jako je to dnešní.
      A pro info k vašemu článku - na mostku v Rousovicích u zahrádek se už pracuje. Sama chodím pravidelně kolem.
      Hezký den přeji.

      Vymazat
    5. Tak to mám radost, že Vy máte radost :-)). Určitě jsem rád, že jsem poznal zase něco dalšího, něco dobrého, co stojí za to šířit dále. Ať si o tom říká kdo chce, co chce, tak svatou pravdou je, že člověka vychovává okolí.

      Když i ostatní lidé vidí dobré a zajímavé příklady zájmu a využití volného času, tak to může mít jedině pozitivní vliv na naše okolí, a tím jsou především i druzí lidé.

      Děkuji za info, které potvrzuje to, co psali v novinách. Také jsem se tam tudy něco nachodil :-) a ještě pamatuji i později zrušenou cestu, která vedla od mlýna přes louku přímo do středu zahrádek :-).
      Také přeji hezký den.

      Vymazat