sobota 23. března 2013

Rybáři na Hadíku jsou pobouřeni. Veřejnost čeká možná překvápko.


Není čas, počasí i nálada. Tak to se občas stává. Až se člověk vypraví prvně třeba jen kousek za město, tak může být pěkně překvapený. Okolí Hadíku bývalo vždy příjemnou lokalitou pro vycházky, koupání a především rybářství. Pak zde na sklonku 80. let vyrostlo podle přístupové silnice  potrubí vedoucí do nové cukrovarské čističky, které trochu hyzdilo lokalitu. Bylo několik let po revoluci pro nepotřebnost z důvodu rušení provozu zase rozebráno.

To už přišla nová doba, která do těchto míst především přivedla cyklostezku, objevila se zde i jakási sezonní restaurace a díky občasným plavbám výletních lodí počalo místo pomalu připomínat rekreační zákoutí lázeňských Poděbrad.

Letos si dává počasí na čas a rybáři už plánují první krátké zastávky u řek a tůní. A tak se i ke mně doneslo, že se prý na Hadíku dějí nepěkné věci. Bývalá čistička patří nějaké firmě a na celé asfaltce dolů k Labi je prý čilý provoz nákladních automobilů. Můstek prý trpí pod vahou aut a prostředí je devastováno a ohrožuje nastávající turistický ruch. Tak nevím, ale jak bude čas, jistě bude dobré to prověřit. Teď je možná ta správná chvíle pro všechny, co mají k městu vztah, aby zjistili, jak se věci mají. Předčasným poplachem se nikdy nic nezkazí, spíše naopak.

SŠ.

3 komentáře:

  1. Myslím, že předčasný poplach je již trochu opožděný, nákladní auta tam jezdí už mnoho let a odváží z areálu hlínu, které jsou tam pořád nesmírná množství. Pravděpodobně tohle místo slouží jako překladiště, ale to je věc stará už opravdu pár let.

    OdpovědětVymazat
  2. Předně děkuji moc za komentář! A není to škoda? Neměla do toho média či někdo šťourat? Je to normální? Proč nemají příjezdovou cestu přes pole? Vždyť je tam cyklostezka, chodí tam pěšky lidé, dokonce někteří posedávali kdysi před tím kioskem, či restaurací. Být to v Poděbradech, tak je před tím posezením ještě lodní zastávka ( soutok Labe s Cidlinou). Tam totiž jinak v dnešní uspěchané době již přijde málokdo, pokud nechodí na ryby a veřejnost spíš řeší centrum. Ten krásný můstek, přes který musí náklaďák jet, je prý už v havarijním stavu. Není to památka?

    OdpovědětVymazat
  3. Jenom ještě upřesním, že prý se ta hlína odváží od loňského léta.

    OdpovědětVymazat