pondělí 4. února 2013

Raketový start Prima ZOOM. Kultura číslo 1 válcuje národ.



Letošní zima je společensky nenápadně živá více, než kdykoliv jindy. Kdo si ještě vzpomene na atmosferu konce presidentské volby před týdnem? A to se ještě  hned v pondělí  odpoledne dočetl čtenář internetu toto : http://www.lidovky.cz/stem-jen-podle-pulky-lidi-je-nyni-rezim-lepsi-nez-za-totality-p5u-/zpravy-domov.aspx?c=A130130_174222_ln_domov_vsv ( Odkaz nekoresponduje s názvem)

Vzrůšo je ale i v médiích. Televizní stanice Pětka je v problémech a upřimně řečeno, bulváru je všude dost až příliš. A ne vždy zrovna suprový Buřt-cajk to takříkajíc může vytrhnout.

Když jsem včera tak přemýšlel o obsahu hlavních zpráv na Nově, tak kromě jedné staré naivní paní to bylo téměř vše ze světa smetánky, aneb, kdo měl jaké šaty na plese, a že bude Nova slavit :-). Jedna televizní stanice zabodovala však u diváků vysoko a zřejmě bude mít nějaký čas slušnou sledovanost. Už je o ni tolik článků, že dávám rovnou odkaz na hlavní přehled..http://www.digizone.cz/ . Ano, jde o televizní kanál Prima Zoom, který je důkazem toho, že lidé chtějí nad věcmi týkajícími se nás všech a naší planety žasnout. Ne, že by takový program dosud u nás chyběl, to jistě ne, ale přece jen divák pohlíží na celou záležitost trochu jinak, než kdyby se jednalo o program vyloženě z kabelovky, popřípadě všeobecného zaměření.

Zdá se tedy, že mezi lidmi zájem o vědu, historii a vzdělání zkrátka je a tento případ je důkazem toho, že má-li být nějaký národ národem učeným, pak není lepší cesty, než mu dát toto zdarma a přímo pod nos. ( článek Rádio kdysi a dnes- o programu OK 3 a jazykové výuce) Nova chce snad v tomto souboji televizí kontrovat a chystá také nějaký nový program ( téma?), ovšem otázka úspěchu každého programu je ve hvězdách.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat