úterý 22. srpna 2023

Tento víkend opanují vlakové nádražní prostory ve městech Mělník a Mšeno turističtí účastníci masových pochodů. Jde se za každého počasí ! Řemeslný den ve skalním obydlí Lhotka.

 


Následující pozvánka na víkend je tu jenom díky tomu, že jsem se zcela náhodně potkal s člověkem, který mi dal motiv. Tedy, žádná periodická akce a o reklamě někde na bilboardu nevím, protože v těchto horkých dnech  patřím spíše mezi velkou početnou skupinu obyvatel, která moc nikam nevychází, když nemusí.

KČT Trilobit Barrandov vznikl až roku 2006 a již podle sídla klubu vás asi ani nepřekvapí, že jeho časté organizované vycházky vedou do míst, kde teče hlavně řeka Berounka, ale třeba také Vltava, nebo Sázava. Ostatně, klub si při svých  masových výletech tak trochu ve svých názvech akcí ty řeky přivlastnil, byť je otázkou, na kolik vedou plánované trasy v jejich blízkosti. 


Nyní tedy zavítá v sobotu  26.8. k nám na Mělnicko, aby jako pomyslně uspořádal masovou akci v blízkosti řeky Labe, ale ve skutečnosti to bude poněkud jinak. Start tří nejdelších tras, které půjdou dlouho spolu začíná na mělnickém vlakovém nádraží a trasy vedou vlastně v opačném pořadí, než se chodí Mělnický hrozen.

To znamená, že povedou do polí za čtvrtí Blata směrem na Hleďsebe, aby se u skalního bytu ve Lhotce zakously do Kokořínského dolu, který je vlastně hlavní páteří celé akce. Akce má pro každou trasu zobrazenou mapu :


Dvě nejkratší trasy začínají na nádraží ve Mšeně. Cíl všech tras je v restauraci U Zlatého lva ve Mšeně. Účastníci samozřejmě zaplatí startovné a v cíli obdrží originální diplom akce.


Hned tradičně poslední neděli v srpnu 27.8.2023, se jde již 46. ročník Mšenské padesátky. Tady snad není třeba ani nic dodávat. Všechny trasy pěší i cyklistické najdete i s mapami na .....


Neděle je sice pro dálkovou masovou turistiku trošku zvláštní termín, ale ve Mšeně je to tradice.

Turisté sice nejsou žádná ořezávátka, ale i tak je třeba si vybrat trasu, na kterou člověk stačí a je třeba mít na paměti, že v horku je vše únavnější, než jindy. Dodržujte pitný režim, vezměte si na cestu hodně tekutin a nezapomeňte i na opalovací krém zejména na nekryté části těla, repelent a pokrývku hlavy.




Pro doplnění tu mám akci RMM prakticky ze stejných končin. Více najdete na ....

https://www.muzeum-melnik.cz/akce-a-vystavy/den-s-remesly-ve-skalnim-obydli-ve-lhotce-1138_732cs.html

Pohodový zbytek týdne a snad nejlépe aspoň poklidný blížící se víkend.

Žádné komentáře:

Okomentovat