čtvrtek 10. srpna 2023

Mělnický košt se koná již tuto sobotu. Na co se můžete těšit o víkendu v Zelčíně ? Jubilejní Mezinárodní jazzové dny, Country Lhotka a několik dalších akcí v okolí.

 


První srpnovou dekádu máme za sebou a upřímně řečeno, se nám mnohým dnes ráno zdálo, že je leden. Vždyť bylo rekordních pouhých 8 °C. Nicméně se má konečně opět velmi rychle vrátit tropické počasí tak, jak se na srpen sluší a s ním přijde i jeden ze tří mělnických svátků vína.

Když jsem tak přemýšlel, čím bych stručnou pozvánku rychle doplnil, tak jsem najednou zjistil, že jsem tu sice nedávno nějaké ty zde na Soutoku již prakticky tradiční pozvánky publikoval, ale že mohu zařadit dokonce i další, protože se kolem nás leckde pořád něco pro veřejnost děje a někdy snad ani není od věci zalovit v kulturních vodách někde dále. Pojďme se na to podívat.


Asi nejblíže mi co do aktuálnosti dnes vypadlo dění v Zooparku v Zelčíně. Tam se v sobotu představí dvě hudební legendy.

Pak jsem objevil i jakousi akci v Horních Beřkovicích, ale když já mám rád ty plakáty a tam nic takového nebylo. Místo toho tu však mám jednu perličku, která může někoho oslovit i mimo hranici zmíněného regionu. Konečně, Dubá není nijak daleko a společně s Nedamovem jsou součástí našeho krásného CHKO Kokořínsko.

Můžete tedy navštívit nejen Mezinárodní jazzové dny  slavné swingové zpěvačky Evy Pilarové, ale třeba si poblíž udělat i malý výlet a třeba zrovna na kouzelný vrch nad osadou Nedvězí, kde paní Pilarová často pobývala.

Že vám jazz nic neříká ? Dobrá, tak se vydejte třeba o 10 km dále pod slavnou zříceninu hrádku Jestřebí, kde jsou zase úplně jiné hudební žánry.


Lhotka má ještě týden čas, ale důvody proč to sem dávám jsou asi tři. Někdy je dobrá i reklama předem, není to odtud daleko a už jen díky milé žádosti pana Koudelky a dalším známým a mnohdy i společensky činným lidem z této obce to sem rád dám :-).


Obrázkem si také připomeneme Mšeno, kde je za týden sraz motocyklů československé výroby.


Na závěr jsem si dnes nechal Mlékojedy, kam jsme se kdysi dávno také jednou pozvánkou podívali. Pořád se tam něco děje, jak vidíme na takovém kulturním přehledu.

Tak to je před víkendem pro tuto chvíli z aktuálních důvodů vše, užívejte pátek a ať nám víkend konečně zase všem přinese počasí takové, jaké má v létě být.




Žádné komentáře:

Okomentovat