sobota 26. srpna 2023

Program RMM na měsíc září. Balada pro banditu na hřišti ve Lhotce. Co nabídnou Dny evropského dědictví (DED)? Kam s dětmi na konec prázdnin ? Rytířská bitva v Přívorech.

 


Milí čtenáři, tak trošku jsem se na tento víkend zabýval myšlenkou  ohledně jednoho relativně dálkového výletu, ale jak už jsem tu psal, tak když celý týden vstáváte brzy do opravdu horkých letních dní, meteorologové vás na víkend straší  předpovědí a věk se již také ozývá, tak asi není od věci i jenom tak relativně odpočívat.

Mám tady z RMM opět krásnou nabídku akcí i výstav a vězte, že mi dělá radost o nich i jenom číst. Ostatně, ve chvíli, kdy píši tuto nabídku, tak ani sám ještě nemám ponětí o tom, jaká je například místní  nabídka DED. Na druhou stranu si všímám, jak nám opět Lhotka nabízí  kvalitní kulturu a uvědomuji si přitom tu sportovní i kulturní pestrost života kolem nás, který nás obklopuje, a kterou ani nedokáže každý docenit. Zanechme však filosofie a přejděme k článku paní Kristýny Frelichové.

RMM - Kašpárku hraj!, Výstava hub, Balada pro banditu - pozvánka září

Vážení a milí návštěvníci a příznivci mělnického muzea,
prázdniny se pomalu chýlí ke konci, ale léto v muzeu ještě zdaleka nekončí!

 

Přemýšlíte, kam vzít děti na konci prázdnin? Ve čtvrtek 31. 8. od 10:00 se koná Doprovodný program k výstavě Kašpárku hraj!
Kratičká pohádka otevře na výstavu vrátka. Rodinná divadélka si prohlédneme, u stínohry se zasmějeme. Muzejní dílnička bude plná loutek a zabaví vás i hrací koutek. Kašpárek osobně se na Vás těší!

 

V pátek 1. 9. od 19:00 si nenechte ujít divadelní představení pod širým nebem na hřišti ve Lhotce Balada pro banditu. Vstupenky jsou v předprodeji v pokladně muzea, ve skalním obydlí i na místě.

Ve středu 6. 9. od 17:00 do 20:00 h. odpoví na Vaše dotazy mykolog Jaroslav Malý na tradiční Výstavě hub!

Dny evropského kulturního dědictví nabídnou bohatý program o víkendech 9.-10. a 16.-17. 9. 

Muzeum zpřístupní své expozice za symbolické vstupné 1,- Kč. V sobotu 9. 9. v 10:00 můžete navštívit další kostýmovanou prohlídku expozice historických kočárků.

V kavárně Vás od 5. 9. potěší výstava fotografií Ladislava Záruby Obloha, malířka pomíjivé krásy nad posvátnou horou Říp.

 

Rodinnou loutkovou výstavu s hernou a soutěží Kašpárku hraj! můžete navštívit do 17. 9. ve velkém sále. V malém sále se stanete Detektivem v přírodě až do 29. 10.

Připomínáme, že již tuto sobotu 26. 8. se na Vás těšíme na Dni s řemesly ve skalním obydlí ve Lhotce.

 

Přeji Vám pohodové letní dny a těším se na setkání v muzeu!

Kristýna Frelichová, DiS. 

PR a propagace 

 

Regionální muzeum Mělník, p. o.
Středočeského kraje 

nám. Míru 54, 276 01 Mělník 

T: 315 630 923, M: 728 620 651 

www.muzeum-melnik.cz









Ani se nechce věřit, že příští víkend již patří měsíci září.  Přívorský park u Košáteckého potoka znáte především díky osobní akci Soutoku, kterou jsem nazval ,, Po stopách vladyky Beše." Krásný park však bude již poněkolikáté také dějištěm stále slavnější rytířské bitvy s dlouhým programem. Více na ...

Pohodový víkend !




Žádné komentáře:

Okomentovat