středa 2. října 2019

Nápoj lásky číslo 10. Soutěž Kapříci vodníka Šploucha své má výherce! Suchý, Šlitr a Semafor pravidelně v rádiu.


Už to tak na světě chodí, že kdo bývá často v televizi a dělá dobrou muziku, tak se stane pro širokou veřejnost pojmem. A tito lidé bývají mnohdy provázáni i s naším životem. Takovým zpěvákem byl i pan Karel Gott, který dnes zemřel, a o kterém jsme mnozí slyšeli prakticky celý život. Politici se mění, ale on zůstával.

,,Dobrý večer vám všem, kdo jste přišli na můj koncert sem do divadla ve Slaném " ozývalo se v 70. letech z televizorů a hostem v jeho pořadu byl třeba i legendární Felix Holzmann. Jeho písně byly veselé a zapamatovatelné.

Dostal jsem se třemi kamarády spolužáky na začátku 80. let takový úkol, abychom dali dohromady něco z kultury a vyjeli s tím na soutěž. Pan učitel ( tehdy soudruh učitel)  přišel s tím, že by to mohly být jakési veršíky, které mají svůj odborný název a ty budou prokládány hudbou. Jeden si pamatuji dodnes a recitovali je naši kamarádi :-).

Ó, jak je šéf náš lidský.
U něj máme vždycky dveře otevřené
..., když nás jimi žene.

A pak jsem dostal za úkol vybrat nějakou muziku, která měla zabrat u poroty, ale podle nás mladých nejlépe i u děvčat :-).

Naše vystoupení jsme začali melodií populární písničky s názvem Nápoj lásky číslo 10, 


...dalším proložením byla skladbička Jen se hádej (


.. originál Bonnie Tyler) a končili jsme tehdy trošku odvážným elvisovským rock and rollem. Úspěch to tehdy byl od samého začátku. Nejprve u dívek a postupně i u poroty, kterou to vytrhlo hned na začátku z určitého poklidu a rozjasnilo jim to tváře.

Tak to byl Karel Gott, který mi svými písněmi umožnil vychutnat si asi 15 minut popularity na pódiu ( dnes říkají  anglicky stage :-))  a shodou okolností  také ve Slaném ( jen ne v tom velkém divadle, ale v menším po pravé straně před křižovatkou) v roli hudebníka. Karle díky !!




Soutěž Kapříci vodníka Šploucha své má výherce!
Mělník, 19. 7. – 29. 9. 2019

Pátrací soutěž v ulicích Mělníka „Kapříci vodníka Šploucha“, kterou vyhlásilo Regionální muzeum Mělník v červenci k vodnické výstavě Brekeke aneb V Mělníku není konec vodníků, má své výherce! Do 29. 9. do muzea dorazilo 57 správných odpovědí.

Vodník Šplouch, který na výstavu zavítal až od Třeboně, vypustil své zlaté kapříky, aby tu dětem nosili štěstí. Úkolem soutěžících bylo najít všech sedm kapříků v ulicích Mělníka. Kdo rybku uviděl, musel se chytit se za nos a říct „brekeke“. Mimo to také zodpovědět Šplouchovy otázky o našem městě. Např. Jaké dvě řeky se v Mělníku stékají, nebo kolik klik ve tvaru ryby má chrám sv. Petra a Pavla…apod. Derniéra vodnické výstavy a předání cen vítězům soutěže se koná 28. 10. v rámci programu Dne Středočeského kraje. Od 9:30 hod. na děti čeká program s mělnickým vodníkem Brčounem Vrbičkou a kouzelnou muzejní dílničkou

. První cena jsou vstupenky do Veřejného akvária v České lípě a vodnický dort!
Výherci: 1. místo: Tereza Šmejkalová 2. místo: Kryštof Vajner 3. místo: Petra Páníková
Výherce vylosovala Petra Matoušková z Cukrářství Matoušková Mělník na jejíž vodnický dortík se může výherce těšit. (viz. foto)

Děkujeme všem partnerům, kteří soutěž a výstavu podpořili: Veřejné akvárium Česká Lípa, Cukrářství Petra Matoušková, Mělnický antikvariát Želví doupě, Karavana Mělník a Boutique pro děti - Svatováclavská ul., Knihovna Mělník, Probošství Mělník, TIC Mělník, ZUŠ Mšeno, Vivarium Mělník, Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny Hrusice (OMPV p. o.), Muzeum Říčany, Muzeum Mladoboleslavska, Muzeum technických hraček Velvary, Libuše Vepřovská, Jarmila Včelová, Jiří Bartoš a další sběratelé.

-KrF-

Kristýna Frelichová – odd. PR a propagace frelichova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 651, tel. 315 630 923
Regionální muzeum Mělník, příspěvková organizace Středočeského kraje nám. Míru 54, 27601 Mělník Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin http://www.muzeum-melnik.cz/


Přišla mi z muzea ještě upoutávka, která má také čas, ale můžeme ji vést v patrnosti  .....Den Středočeského kraje 28.10.

A co závěrem ? Často vám píši o dálkovém příjmu v pásmu DAB+ . I u nás se hodně experimentuje a republika je již téměř pokryta DAB+ signálem provozovatele ČRo, což nelze říci o soukromých stanicích, které by tak měly do pěti let učinit, pokud nedojde ke změně smlouvy o vysílací koncesi pro pásmo VKV. Tak, jako si můžete na stanici rádio Signál ( bývalé rádio Jizera) pustit prakticky každý večer staré scénky ( Mělník 107 MHz), tak v pásmu DAB+ na vás čeká třeba toto:

https://digital.rozhlas.cz/nove-radio-retro-pripomene-sedesatiny-semaforu-8082417

Téma je divadlo Semafor v průběhu času. Kde ? Kanál 12C u nás a 12D na Moravě.

Kombinovaná rádia pro příjem FM (VKV) a DAB+ už dnes nejsou drahá.

Žádné komentáře:

Okomentovat