neděle 3. června 2018

Mělnický okruh 2018. Fotogalerie a malá reportáž ze soboty.


V odpoledních hodinách bylo již mělnické náměstí Míru proměněno v depo závodních automobilů a Palackého ulice, se zase pro změnu proměnila v depo motocyklové. Depo bylo oficiálně otevřeno od 13 hodin a lidé sem chodili zejména proto, aby viděli, jaké exponáty uvidí v neděli na trati.

Dále mnozí návštěvníci ještě procházeli okruh, prohlíželi divácké zóny, spřádali plány na neděli, měli radost ze setkání se známými a v neposlední řadě čekali na takové slavnostní zahájení, které máte v programech pod bodem zahájení a požehnání ( závodu).

U toho nechyběli samozřejmě všichni význační činitelé Czech racing teamu a města Mělníka. Slova se ujal moderátor a pozdější komentátor závodů Karel Březina, dále promluvil i starosta města Ctirad Mikeš a nakonec ředitel závodu Petr Chaloupka.

Pan starosta sklidil z úst Karla Březiny pochvalu za to, jak pěkně pohovořil o historii mělnického závodu. Když jsem si dnes v podvečer četl úvodní dvoustranu programu, tak jsem slyšel včerejší slova a není to zrovna krátký článek.

V úvodu tedy došlo i na požehnání závodu, dále jsme mohli na pódiu slyšet rozhovory s továrními jezdci z Mladé Boleslavi, kterými byli Ladislav Křeček, Vladimír Berger a Milan Zapadlo. Z našich třeba Tomáš Pekař, Karel Trojan. Bohužel nemám již čas, se s tím dnes párat, protože před prací musí být odpočinek. Jen ještě dodám, že nám Karel Březina představil vystavené motocykly a byl diváky po celý víkend velmi chválený. On připomínal starší generaci tak trochu i legendárního komentátora Luboše Pecháčka.

Večer hrála skupina Rocket Dogs, a pokud máte rádi něco mezi punckem a rockem, tak to bylo pro vás. Dnes tedy konec a  snad zítra odpoledne dám něco z neděle. Fotky jsem neupravoval, ale i akce stárnou. Vidíte tam také již fungující přívoz pod městem, který v sobotu vozil hojně cyklisty a ráno byl prý slavnostně zahájen jeho provoz.

Úspěšný vstup do dalšího červnového pracovního týdne.



































Žádné komentáře:

Okomentovat