pátek 22. června 2018

Asi největším lákadlem tohoto víkendu je festival Taste of Italy na náměstí Míru. Další akce víkendu.


Je tomu téměř přesně rok, co jsme mnozí v určitém úžasu stáli na náměstí Míru a poslouchali jsme hudbu, která má jedno obrovské kouzlo. Když se do ní totiž zaposloucháte a splynete s ní i hudebníky na pódiu do bluesového rytmu, tak je z toho zážitek, ke kterému lze slovy jen těžko něco dodat. Loni nesl festival jméno Taste of New Orleans

http://www.melnikdnes.cz/kalendar-akci/18535-festival-taste-of-new-orleans-melnik-melnik/

Letos tu máme festival s názvem Taste of Italy, na který se chystá po loňském úspěchu a velmi kladných recenzí  ještě více lidí. S návštěvností si může ještě pohrát počasí, které nemá podle předpovědi být akci zrovna nakloněno, ale doufejme, že to nebude tak zlé.

Pokud máte zájem, se dozvědět o akci a o hudebnících něco podrobnějšího, tak máme krásný článek zde ...

https://melnicko.cz/melnickym-namesti-zazni-tentokrat-italske-blues/

Nezapomeňte, že festival začíná v sobotu 23. června ve 14 hodin.


Není tak daleko doba, kdy jsem tu vychvaloval festival folku, country a bluesgrassu na mšenském koupališti, a současně jsem kritizoval dopravní spojení zpět z akce k nám na Mělník za pomoci hromadného prostředku veřejné dopravy. Dle tvrzení některých  návštěvníků této akce jde prý opravdu o hodnotný zážitek.

Dnes tedy lze říci, že se spojením můžeme být již spokojení. Poslední spoj do Mělníka již neodjíždí  po 18. hodině, ale ve 20.29 s příjezdem do Mělníka ve 21.07. To samozřejmě vyhovuje návštěvníkům ze vzdálenějších míst, kteří mají rádi dobrou hudbu, pohodu i zlatavý mok, a je to i dobrá reklama pro festival, který začíná v 15 hodin.

Co se naopak zrovna moc nepovedlo, tak to je fakt,, že akce Plovárna 2018 i festival Taste of Italy probíhají ve stejnou dobu, což samozřejmě trochu mrzí ty, kteří by rádi navštívili obě akce a je jedno, zda jsou ze Mšena, nebo z Mělníka.


Nakonec ještě připomínám Mělnický hrozen, který pěší turisty tentokrát nezavede do Kokořínského Dolu, ale do údolí Liběchovky. Na start, se můžete vypravit mezi 6.30 až 10. hodinou na nádraží ČD, kde zaplatíte startovné a obdržíte instrukce. Více na .....

https://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/melnicky-hrozen-23-cervna-2018/

A co si dáme na závěr ? 

https://www.youtube.com/watch?v=aBOVMWDTfDU

Že to znáte z televize ( reklama) ? To jsou náhody. Dal jsem to tu někdy v březnu- květnu do nějakého článku, jako vykopávku a oni to najednou dají do televize :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat