úterý 24. ledna 2017

Výstava: Vlastimil Týma -Obrazy. Prodejní výstava velkého mělnického krajináře.


Mělnický rodák Vlastimil Týma patří k malířům krajinářům, jehož obrazy jsou jednoduše a mírně řečeno krásné. Není třeba k tomu cokoliv dodávat. O tom konečně svědčí i velký zájem šíré veřejnosti, která se může těšit i na fakt, že výstava je prodejní. Je tu však také jedna velmi smutná skutečnost, která v dnešním rychlém uspěchaném světě mohla leckomu uniknout, a o které se kromě výstavy dozvíte také v článku RMM.

Vlastimil Týma – OBRAZY

Mělník, 20. 1. – 19. 2. 2017

Již po páté vystavuje ve velkém sále Regionálního muzea Mělník mělnický rodák, malíř Vlastimil Týma. Výstava olejomaleb a akvarelů byla slavnostně zahájena ve čtvrtek, tentokrát již bez účasti autora. Vlastimil Týma nás v říjnu tohoto roku opustil, ale jeho obrazy žijí dál! Mělnický krajinář čerpal inspiraci ke své tvorbě pozorováním krás rodného města Mělníka, ale i při svých cestách do Jižních Čech, Českého Ráje, Podkrkonoší, na Vysočinu a do Prahy. V jeho obrazech se odráží láska k přírodě a neutuchající optimismus, kterým až do konce svých dní oplýval. Vlastimil Týma zobrazuje věrně českou krajinu jak v jejích klidných tak i dramatických momentech.

Za výtvarnou činnost obdržel v r. 1974 k 700. výročí města Plaketu města Mělníka. V roce 2009 mu byl udělen Stříbrný řád města Mělníka. Současná výstava je průřezem autorovy činnosti. Malířovy obrazy české krajiny jsou v soukromém vlastnictví v USA, Švédsku, Holandsku, Anglii a Švýcarsku. Výstava je prodejní a o obrazy je velký zájem.

RMM



Žádné komentáře:

Okomentovat