čtvrtek 23. dubna 2015

40 let Domu dětí a mládeže v Mělníku! To je řada akcí, právě započatá výstava, staré fotografie i fotogalerie zde.


Jsou místa v jejichž blízkosti můžeme cítit takový zvláštní pocit, pokud jsou nějakým způsobem a zvlášť dlouhodoběji spjata s našim životem. Takovým místem může být pro někoho z nás i Dům dětí a mládeže na Polabí. Možná, že někteří pamatujete jeho výstavbu, jiný si zde pohrál, další zasoutěžil, třetí shlédl divadýlko, nebo promítání, a čtvrtý tu třeba prodělal i odvod na vojnu. Vězte, že Domečku, jak se mu tedy říká, je letos už neuvěřitelných 40 let..

V rámci oslav se připravuje řada aktivit a první právě včera začala v Mělnickém regionálním muzeu. Bližší informace má pro vás již  samotné muzeum:

Regionální muzeum Mělník – malý sál

23. 4. - 17. 5. 2015

40 let s Domečkem

Dům dětí a mládeže v Mělníku letos slaví 40. výročí svého vzniku. Pro letošní rok Domeček připravuje řadu doprovodných akcí k tomuto jubileu. Jednou z nich je i výstava nazvaná 40 let s Domečkem, která byla zahájena ve středu 22. 4. 2015 v Regionálním muzeu Mělník. Pestrá nabídka aktivit Domečku pro všechny věkové kategorie je zobrazena na snímcích a doplňujících informacích. Zhlédnout můžeme nejen pamětní fotografie z výstavby objektu, ale i ze zájmových kroužků, táborů a dalších vzdělávacích i volnočasových aktivit, které Domeček pořádá. Mnozí návštěvníci výstavy jistě zavzpomínají na své vlastní cesty do Domečku, které je přivedly na zájmové aktivity a kterých se nyní účastní jejich děti, někdy dokonce již vnoučata.  Slavnostní zahájení výstavy doprovázela kostýmně výpravná, všem známá pohádka O Popelce, z které nejen dětské publikum bylo nadšené. Kolektiv Domečku navíc pro návštěvníky výstavy připravuje mnoho zajímavých programů. O víkendech, v čase 14-16 h., v prostorách malého sálu muzea bude možné vyzkoušet si své schopnosti a dovednosti  se  skládáním hlavolamů, programem  KINCTEM, ve výtvarné dílničce a seznámit se i s xboxem. Výstavu připomínající historii a současnost zájmového vzdělávání Domečku od roku 1975 do roku 2015 je možno navštívit do 17. 5., kdy bude ukončena úspěšným výukovým a kostýmně výpravným programem Domu dětí a mládeže Šaty dělají člověka (od 15 h.).

Eliška Marounková
marounkova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 651
Regionální muzeum Mělník,
příspěvková organizace Středočeského kraje
nám. Míru 54, 27601 Mělník
Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin
http://www.muzeum-melnik.cz/














SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat