neděle 29. června 2014

V sobotu 5. června slavnostně vypluje z Nymburku neobvyklé plavidlo do Hamburku.


Tlačák u Hněvic. V pozadí Sedlo - nejvyšší kopec východní části Českého Středohoří.

Letošní rok se doslova roztrhl pytel s různými nápady a dobrodruhy. Škoda jen, že média se již tradičně věnují profláklým celebritám, politikům, kauzám a různým tragédiím, ale s tím nic nenaděláme.

Pokud někoho zaujala pouť poutníka Petra Hirsche, tak vězte, že na území České republiky zasadil včera 8. a zřejmě poslední strom míru ve Františkových Lázních a na http://www.pout.eu/ již netrpělivě vyhlížím první reportáž z německých Smrčin. Vy se můžete přímo zde na Soutoku podívat na nějaké obrázky a videa ze sázení stromu v Praze- Suchdolu před 14 dny ....http://soutok.blogspot.cz/2014/06/povolani-svetovy-poutnik-petr-hirsch.html

Pokud sledujete poutníkův facebook, tak víte ,že po cestě potkává stejně zapálené lidi, kteří se chystají na kratší poutě ( třeba do Istanbulu a zpět), nebo jen tak jdou s ním část cesty po území naší krásné republiky.

Nám by však neměla uniknout událost, která je zajímavá již jen tím, že se našeho města přímo dotkne. Díky netovému rádiu Patriot, kde bude mít mimochodem příští sobotu premiéru i známý mělnický moderátor a hudební publicista Jaromír Tůma, jsme se mohli dozvědět o partě mladých lidí, která se rozhodla vytvořit plavidlo podobné tlačáku z plastových lahví a doplout s ním z Nymburku do Hamburku. Plavidlo čítá více než 5 000 pet-lahví, má za sebou zkoušku způsobilosti a v sobotu 5. července v 16 hodin by mělo slavnostně vyplout od nymburských středověkých hradeb na cestu do Hamburku. Jejich plavbu můžete sledovat na  https://www.facebook.com/nymburkhamburk a samozřejmě je tu příležitost, se s posádkou a neobvyklým plavidlem setkat osobně, a tentokrát dokonce i v blízkosti svých domovů. Není žádným tajemstvím, že i z této nezvyklé plavby by Soutok rád pořídil také nějaké obrázky, a že to v případě častějších informací na facebooku nemusí být v tomto případě zas až takový problém, byť je třeba znovu připomenout, že zkrátka žijeme v době pracovní flexibility a Soutok je ryze příležitostní hobby-médium :-)).
U příležitosti této plavby po Labi možná zařadím i nějaké záběry, nebo článek tak, jak se jeví labské břehy s paluby výletní lodi.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat