středa 18. června 2014

Největší programové pecky nadcházejícího víkendu.


Sobota 21. června již klepe na dveře a je třeba už jen pro zajímavost, se poohlédnout, co se kde koná. A nemůžu začít ničím jiným, než asi druhou nejslavnější akcí po Mělnickém vinobraní zde v Mělníku, kterou je samozřejmě recesní Mělnická- Jizerská 50. Pro vás, kteří nevíte, co to vůbec je, ač jde již o 21. ročník, tak je tu odkaz na stránky závodu http://www.bezky.cz/


Začíná se opět soutěžemi pro děti v 15 hodin a na 17 hodinu jsou ohlášeny první rozběhy. Pro neználky jen krátce připomínám, že závodníci obkrouží podle lévelu závodu několikrát na lyžích mělnické náměstí , překonají několik překážek na trati a v každém kole musí vypít půllitr ( ženy malé pivo) piva, aby mohli pokračovat dále. Jde o recesi a hodnotí se i nápaditost a masky závodníků.


Po skončení závodu čeká na vítěze putovní pohár a samozřejmě, se rozdávají další poháry a ceny v různých kategoriích.

Nu, a pak už tradičně přichází nějaká kapela. Loni to byli fantastičtí Spejbls Helprs s úžasným dvojkoncertem hudby ACDC a letos tu bude Hudba Praha.


Padesátka je ale až v podvečer a tak, proč si nevyjet hned dopoledne do Nymburku na Den piva ?


Pod plakátem najdete program a pokud chcete poznat více i jízdní řád parního vláčku, který k tomu patří, tak navštivte ...http://postriziny.cz/cz/aktualita/den-piva-2014.html
Zvlášť by si měli pospíšit zájemci o prohlídku pivovaru.
Tak toto jsou dle mého názoru asi dva největší magnety víkendu ve Středním Polabí, ale nutno říci, že je to spíchnuté horkou jehlou.


Že však nemyslím jen na lenošení, ale i na přírodu, turistiku..... a vlastně i našeho poutníka, co dorazil na západní hranici Středočeského kraje a bude v sobotu opět sázet strom, tak důkazem je i populární pěší pochod Mělnický hrozen. Tady je přímý odkaz na info kolem možných tras dle vašeho výběru: http://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/melnicky-hrozen-2014/


Na obrázku máte nádhernou pasáž na rybníku u mlýna Štampach na říčce Pšovce ...


...a krásný pohled na Mělník od severovýchodu.

A na závěr jsem byl požádán paní redaktorkou novin, pro které také píšu ( čtvrtletník), zda bych neudělal trochu propagace jejich mimořádné akci. Jde o akci ušlechtilou a s takovým záměrem, že tak činím bez debaty rád.

Obec Koleč leží jihozápadně od Kralup nad Vltavou na silnici do Kladna ( za známější obcí Zákolany) a je ukázkovou aktivitou občanů takzvaně jedné obyčejné obce. Místní se rozhodli zde v sobotu pořádat pouť a přitom můžete dobrovolně přispět nějakou částkou na opravu tamního zámku.
Myslím, že za dobré nápady si to obec zaslouží a jak tak čtu program, tak to není vůbec špatný nápad pro mladé rodiny s dětmi. Připomínám, že kromě zámku a parku zde mají hřbitov, který bude zajímavý pro vás, kteří se zajímáte o hrobky a výzdobu šlechtických hrobů. Publikoval jsem to zde i s fotografiemi v nějakém článku loni v květnu.





SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat