neděle 22. června 2014

21. ročník Mělnické Jizerské 50. Fotogalerie ze závodu.


Sobota 21. června nebyla jen dnem slunovratu a začátkem léta, ale také dnem mnoha akcí. Původně ji chtěl Soutok zahájit v Nymburku na Dni piva. Kdo jste četl plakát, tak víte že to tam bylo velké. Kromě prohlídek pivovaru tam třeba vystupovalo Turbo, Kabáti, plulo se po Labi, jezdila tam parní mašinka atd. Kdo si navíc náhodou přečetl Nymburský deník, tak zjistil, že tam měli ještě jedno překvapení v podobě výstavy historických autobusů a nákladních vozidel.

Nic z toho vám však Soutok nenabídne, protože žijeme v době zaměstnanecké flexibility a argument, že je prakticky každý víkend nějaká akce samozřejmě neobstojí, což jistě mnozí víte. Jenže, ono to má ještě druhou stránku věci, kterou je nesmazatelný fakt, že po práci, už není mnohdy ani nálada někam jít a tak se mi podařilo dorazit do centra dění až těsně před finálem žen.


Bylo to tak akorát, abych stačil zaujmout místo na snad nejobsazenějším místě pro fotografy, což je logické a i letos tak přinesl z 50ky nějaké záběry. Jak vidíte, tak sněhu před finále letos moc nebylo.


Video tu mám letos jen jedno a hned z první zatáčky po startu.


Samozřejmě, že přišlo i několik záběrů z jízdy ...


.... a tady je vidět i to, jak je vždy samozřejmě nabyto v prostoru startu a cíle.


Na sněhové lavině již jásá vítězka 50 ky .....


.... a tady se podařilo zachytit vítězné gesto závodnice. Jméno vítězky neznám, ale doufám, že článek Soutoku berete jen jako-by takové zpestření a nečekáte kvalitu snímků, perfektní sportovní okamžiky, výsledkový servis apod. To vše samozřejmě najdete na www.bezky.cz, facebooku a youtube .
Soutok spíše jen tak namátkou připomíná, co že nás vše v životě obklopuje.


Nyní jsme již na startu finále mužů. Tentokrát nejde o pestrobarevnou paletu masek, jako jindy a řekněme si, že ani počasí nebylo letos moc vlídné, byť mohlo být i hůře, ale zajímavosti závodu to na kráse nijak neubralo.


To jsem již ovšem nevydržel, opustil jsem dosavadní stanoviště a vyšel trochu po okruhu :-). Pivní stolice patří k exklusivním místům závodu a proč nevyfotit také pořadatele s lahodným ještě pěkně srovnaným zlatavým mokem, kteří jsou stejně, jako reklamní program letošního ročníku oděny do oranžovo-bílých barev.


V prvním kole máme závodníky na špici ještě pěkně pohromadě...


.... , a pak už je to o tom, co se vám z výšky podaří přes hlavy přihlížejících jakž-takž vyfotit a dá se to ještě vystavit.

Hned druhou významnou atrakcí za pivní stolicí je tradičně tato překážka, přes kterou se účastníci přenášeli různými způsoby. Někdo ji s úsilím přešel....


..... a jiný ji zdolával úmyslným i neúmyslným kotoulem. Takové záběry v pohybu někdy automatika moc nezvládne a jindy je výsledný pohybový efekt dokonce žádoucí. To už je na každém divákovi.


Ještě jeden z ostřejších záběrů na překážce....


..... a na závěr disciplína, která může vypadat, jako jednoduchá, ale uvědomte si, že borci jsou již před skutečným cílem závodu a mají v sobě několik velkých piv v řadě.


Padesátka přináší vždy i jeden problém pro fotografa. Máte i třeba 100 fotek a potřebujete vybrat jen část, neokrást diváka a ještě to tématicky skloubit do rozumně dlouhého a neúnavného článku. Snažil jsem se tedy zařadit to, co se mi jakž-takž povedlo a tématicky to zařadit do části se jménem Fotogalerie ze závodu. Ještě se pokusím vytvořit článek s názvem Vyhlášení výsledků, kde nepřijdete ani o pár fotek Hudby Praha a jedno video. Nezapomeňte však, že ostatní a mnohdy lepší  fotky najdete v jiných médiích a toto je jen, jako předkrm.

Aktualizace 22.6.2014 v 16.15

VÝSLEDKY 2014

2014

muži: 1. Vladimír Melichar, 2. Lukáš Rampich, 3. Aleš Kvasnička
ženy: 1. Katka Švihlová, 2. Zuzana Dlouhá, 3. Lucie Dittrtová
děti:

maska:
team:
pád:


Jak jste jistě poznali, tak výsledky už jsou tu z webu www.bezky.cz. Samozřejmě, že se tam neraduje na snímku z vítězství vítězka, ale závodnice na třetím místě. Nicméně, v záběru jsou i další medailistky v popředí. Zmínil jsem to ve druhém článku a nechal jsem schválně původní verzi, abych připomněl, že i fotograf může naskočit do rozjetého vlaku, ztratit dočasně přehled a zasmát se sám sobě. Život se má brát s humorem :-).

SŠ.

1 komentář:

  1. Ještě by bylo pěkné popřát vítězům. Tak tímto tak činím ;-).

    OdpovědětVymazat