neděle 21. října 2012

Zvířátka se hlásí.


ilustrační foto: Tyto infotabule ( i v češtině) na nejsevernější místo naší vlasti ( článek Nordkap ČR) sem dali žáci 1. až 3. třídy ZDŠ ve Steinigtwolmsdorfu.

K napsání tohoto miničlánku mě  motivovaly sýkorky. Ony si ty mršky dobře pamatují, kde loni stálo jaké krmítko, a když tam není, tak pořádají zmatené nálety na prázdný parapet a hrozně se tomu diví. A jako-by pak měli zase radost, když se krmítko objeví.

Člověk dnes nějak moc snad ani nevnímá přírodu kolem sebe. Žijeme dost materialisticky, denně nás zaplavují různé zprávy, někteří se stíhají hádat kvůli výsledku krajských voleb, jako kdyby měli zítra umřít :-) a nanejvýš mnozí vyvenčí čokla.

Ale, kolem nás je i jiný, mnohdy neprávem opomíjený svět, který může potěšit ty, kteří jsou ochotní mít otevřené oči a aspoň chvíli postát. Nezapomínejme tedy i na naše ptáky venku, ať už poletují v parcích, zahradách, mezi domy, nebo plují kdesi na jezírku, v zátoce, či na samotné řece. Dejme jim na přilepšenou rozumnou potravu v rozumné míře, která jim neublíží a oni se vám různě mile odmění. Ta roční doba již pomalu přichází a leckde již začala.

Žádné komentáře:

Okomentovat