pondělí 20. ledna 2020

Už víme, co se stane po smrti. Rádio Signál sníží výkon v Mělníku, přejde na jiný kmitočet a změní místo vysílače.


Dnes mě na internetu pobavil článek, kde je zmínka o tom, že právě dnes je ten nejhorší den roku 2020 a autor tomu říká,že je Blue Monday ( modré pondělí).

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/nejdepresivnejsi-den-v-roce-je-tady-40310483?dop-ab-variant=1&seq-no=6&source=hp&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Veselé jsou i reakce na článek. Jeden člověk tam například píše, že má každé pondělí to Blue Monday a druhý tam upozorňuje, že Modré pondělí patří do Velikonoc, kde je součástí toho známého velikonočního týdne :-).

V každém případě je pravda, že mnozí z nás již od školních let máme v sobě hluboce zakořeněný pocit, kdy ve čtvrtek odpoledne býváme veselejší, v pátek to graduje a v neděli se dostáváme do postupně skleslejší nálady. Přitom si představte, že když je tomu tak třeba po delším volnu, nebo i po pěkně stráveném výletě, tak se můžete třeba těšit na shledání se spolužáky, či spolupracovníky, a přesto máme v sobě cosi, co v naprosté většině z nás vytváří výše popsané pocity.

Psát se dá o čemkoliv a dokonce ani dnes neodbočím od vazby na Mělník. Snad každý člověk, dokonce i ten nejméně zvídavý si položí otázku : Co se stane po smrti ? Ta otázka je na světě stejně dlouho, jako je tu lidstvo a s ním i náboženské války ve jménu šíření nějaké víry.

Před 40 lety bylo toto téma u nás TABU , snad ani ( na Mělníku určitě ne) neexistovala zahraniční literatura a dokumentární pořady v televizi byly obvykle cestopisy z rozvojové černé Afriky na úrovni kmenů, ale neznamenalo to, že by se člověk nemohl někde od někoho něco dozvědět.

 Vždyť vám Soutok celou dobu svého trvání  podává důkazy o tom, že český člověk si vždy dokázal najít ke všemu cestu, jen se o některých věcech nemluvilo, nebylo radno o nich mluvit a ani zase tak dalece některé mladého člověka leckdy nezajímaly

. Sami přece víme, že mladého člověka baví hlavně legrace, dobrodružství, muzika, tanečky s protějšky apod. Tedy, tak to bývalo aspoň dříve, ale zatím mi nikdo z dnešních mladých lidí nikdy neřekl, že by to měl jinak, ač má pochopitelně každý jedinec ještě zájmy, které ho ovlivňují a je jich někdy i více.

Na druhou stranu jsou šokující zprávy, kde se u školní mládeže objevuje neuvěřitelný sklon k brutalitě. Do jisté míry je to ovlivněno tím, co nějakým způsobem vidí na netu a v televizi.

Knížka, kterou vidíte na obrázku, se objevila v mělnickém knihkupectví paní Kubešové tuším v dubnu 1990 a stala se bestsellerem, pro který se rozeběhlo mnoho místních i přespolních čtenářů.


Snad nejznámější psycholog, lékař a spisovatel, se v ní rozepisuje o svých případech, které se částečně odehrávaly na operačních sálech a částečně v roli média doktor uváděl pacienty do stavu hypnózy, ve které mu pacienti odpovídali na jeho dotazy.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Raymond_Moody

Šlo sice o bestseller, ale myslím, že řadu lidí uvedl trošku do rozpaků. Asi jako první knižní autor pro širokou veřejnost u nás doktor vyjmenoval  a shrnul prožitky lidí, kteří byli již klinicky mrtví,( což  byla zřejmě u nás mediální premiéra v oblasti populárně- naučné literatury.) Dále tvrdil, že díky hypnotizování klientů dospěl k závěru, že v celé historii lidstva jsme zde již mnozí poněkolikáté.

Dokládal to příběhy zhypnotizovaných lidí, kteří byli schopní hovořit jinými jazyky, nebo dokázali popsat do detailů nějaké místo ve zcela vzdáleném cizím státě, kde za svého současného života nikdy nebyli.

Od té doby hltáme vědu pomocí dokumentárních programů, ale mnohdy zejména i populárních časopisů apod. Vždyť je až neskutečné , co dnes vše víme v oblasti fyziky, kvantové mechaniky, záhad lidského těla ....

.... a není náhodou, že sonda Voyager 2 nedávno prolétla kolem hranice naší sluneční soustavy a popsala ji ...

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/sonda-voyager-2-odhalila-na-hranici-slunecni-soustavy-vysoke-teploty-40305959


Žijeme dnes v době, o které se nám ani nezdálo. Kdo z nás dříve narozených věděl, že jednou budeme nakupovat v supermarketech, budeme mít různé slevové karty a naši zaměstnavatelé nám budou dávat různé papírové poukázky, které mají hodnotu peněz tam, kde je přijímají, nebo budete i moci uplatňovat různé benefiční karty apod.

Možná, že díky benefitům dnes děláme věci, jaké bychom nedělali. Sice si dnes řada lidí myslí, že se dá vše objednat po internetu, ale pozor. Ano, třeba mnohdy i dá, ale přesvědčil jsem se, že když kupujete knihu, tak nevíte, jaký obsah vlastně skrývá a popis téma toho mnoho neřekne. Není přes osobní prohlídku.

Stále totiž platí to staré české : Nekupuj zajíce v pytli. Rozhodl jsem se, se trochu podívat, kam se od časů knihy dr. Moodyho posunulo toto dřívější TABU téma. Objevil jsem neskutečný les mnoha knih od mnoha autorů z mnoha oblastí lidských zájmů a literaturu, jejíž oddělení neneslo ta klasická pojmenování ( beletrie, krimi, cestopisy, kuchařky ....), ale třeba název Osobní rozvoj.

Směle jsem se vrhl do několika knih několika autorů a dospěl jsem k různým výsledkům, které mají svoji pravdu.

Jeden z autorů třeba vypráví o tom, jak se náš vesmír rozpíná, aby se začal opět smršťovat, znovu došlo k velkému třesku a vše se opakovalo tak, jako noc- den, nebo roční období. Vše do takových podrobností, že nás čeká  každého znovu to, co je nyní.

To je trošku rozdíl, že ? Není tu ani slova o jiných životech, že ? A přesto je zase spousta autorů, kteří  doslova dávají do názvů svých knih to jméno reinkarnace. Další vědci se domnívají, že pobyt zde je jen přechodem do jiných dimenzí, jiní nabádají k pokoře, žití na plno, lásce k bližním, čisté mysli a oproštění od materialistického chápání světa.

Kde tedy je pravda ? Lze učinit z té směsi názorů po 40 letech nějaký závěr ? Můžeme věřit tomu, co nám vzkazují ti, kteří by bez lékařů na operačním stole svůj život zakončili. Asi si nevycucali z prstu informace, které ohromily samotný lékařský personál, když uvedli informace, které nemohli vidět ani slyšet. ( Rozhovory mezi lékaři, pohyby, práce nástrojů, sklenička na stole v sousední místnosti) A tak se mysl asi opravdu za určitých podmínek kamsi přesouvá a cítí to tak intenzivně, až je ten dotyčný člověk ohromený a může ohromit i další lidi.

Mnozí lidé prožili třeba i jednou za život nějaký silný pocit, který jim přišel velmi zvláštní, ale nikdo o tom moc rád nemluví.

Pokud vás téma zajímá, tak není nic jednoduššího, než se mu třeba jen chvíli věnovat. Nikomu to neuškodí.


A ještě jedna aktualita :

Možná jste si někteří oblíbili díky kabaretním scénkám a hudbě z divadla Semafor, či běžným českým osmdesátkám rádio Signál, které hraje v Mělníku na frekvenci 107 MHz. To se má změnit, ale zatím jsem z povolaných lidí nedostal, kdy dojde ke změně.

https://www.lupa.cz/aktuality/signal-radio-frekvence-melnik/

Rádio Signál dostane nový vysílač, sníží se výkon na 100W, bude slyšet jen v Mělníku. Mám to v autě pro dobrou náladu :-), ale hrozí, že až vyjedete do polí za Chloumek, ke Kokořínu, k Nebuželům, tak tam bude na nových 99.9 MHz hrát Fajn rádio z České Lípy, nebo to spíše bude místy neposlouchatelný mišmaš ( stanice půjdou do sebe). Uvidíme. Ještě je brzo na názory, bez výsledku. Můžeme jen předvídat.




Žádné komentáře:

Okomentovat