čtvrtek 2. listopadu 2017

Mělník na starých pohlednicích II bude brzy k dostání.Nový Confluens je tu. Skupina Skoba se představuje. Napsali jste si sami: Internetové rádio.


Milí milovníci knih o Mělníku a patrioti, mám tu dvě dobré zprávy. Sice máme ještě skoro měsíc čas, ale každá reklama s předstihem je občas dobrá. Třeba i proto, že se blíží Vánoce a kniha je vždy dárkem, který potěší.

Nejprve si vás tedy dovolím pozvat na uvedení nové knihy Martina Klihavce a Josefa Kárníka ,, Mělník na starých pohlednicích II", které se bude konat opět v obřadní síni mělnické radnice, kde také proběhne autogramiáda autorů. Akce proběhne ve středu 29. listopadu 2017 v 17 hodin. Druhý díl bude obsahovat dalších zhruba 400 pohlednic, které budou tentokrát více zaměřeny i na čtvrti města a údajně i na textovou část pohledů, aby si čtenář mohl udělat představu i o tehdejší komunikaci mezi lidmi.

Posuňme se časově jen o 24 hodin do 30. listopadu a už tu máme křest 10. čísla populárního vlastivědného sborníku Confluens. Prezentace se uskuteční v prostorách Státního okresního archívu Mělník, ale sborník bude samozřejmě později k dostání v regionálním muzeu, info centru, knize apod.

V prostorách archivu můžete také shlédnout vernisáž výstavy obrazů Aidy Líhové Legnerové, která se uskuteční již 14.11. v 17 hodin. Samotná výstava se koná v termínu od 14. do 18.11. Aida je mimo jiné členkou výtvarné skupiny Skoba.


A o poslední příspěvek jste si vlastně napsali sami. Hodně vás totiž poslední dobou navštěvuje články věnované internetovému rádiu a lze tak usuzovat, že pokud by taková věcička byla za přijatelný peníz, tak by se možná našli zájemci nejen o běžná VKV (FM) rádia, která máte zabudovaná i v mobilních telefonech, ale také o rádia internetová, která mají zcela jiné možnosti.

Můžete na nich poslouchat mnohem širší spektrum hudby, a třeba i jen rockové, nebo popové. Záleží na vkusu. Můžete ovšem poznávat také krásnou etnickou hudbu z Evropy i jiných částí světa, anebo vysílání v češtině třeba pro českou menšinu v Austrálii, v Rumunsku, v Chorvatsku, Slovinsku apod.


Takovým mým prvním přístrojem byl přijímač Sencor SIR 007, který jsem tehdy asi v roce 2013 pořídil za tisíc korun, ale později došlo k poruše softwahre a ačkoliv přístroj hrál, bylo ladění neskutečně zdlouhavé a otravné, jen pro první stanice v seznamu. Dnes jsem ho opět našel, zkouším jej nabít a mám připravené i vlastní foto, ale již nemám na jeho zařazení čas. Snad později. Zatím informace aspoň na adrese...
https://radioprijimace-radiobudiky.heureka.cz/sencor-sir-007/?gclid=CjwKCAjwhOvPBRBxEiwAx2nhLmn9zHn0gsrptJinQOv15TkxWbpIN02qBLqfwl7awZ_aS2hYBYpk2BoCftkQAvD_BwE



Dnes je ta nabídka pochopitelně zase větší a rádia pro internet i DAB+ i u nás pomalu získávají na popularitě.


Žádné komentáře:

Okomentovat