sobota 12. prosince 2015

Zítra začne jezdit naše lokálka. Jízda slavnostního vlaku. Přímák do Hofu. Polabské vánoční trhy.


Brejlovec v depu v Turnově. Jedna z lokomotiv řady 750, která má táhnout zvláštní vlak. Vyrobeno bylo 165 kusů.

Již  5.12. v článku http://soutok.blogspot.cz/2015/12/jizdni-rad-protokolarniho-vlaku-z.html  jste si mohli přečíst jízdní řád  linky číslo 076 pro sezonu 2015-2016, která začíná zítra dne 13.12. Tehdy také Soutok představil jízdní řád slavnostního protokolárního vlaku Kolín-Mělník-Mšeno a zpět. Protože je to již opravdu aktuální, tak nemohu jinak, než přinést dnes reprízu. Vždyť je to pro mnoho příznivců železnice a naší lokálky asi událost číslo jedna tohoto víkendu v Mělníku i okolí.

Soutok, se jistě také pokusí udělat nějakou tu fotografii. Vždyť někteří nadšenci, se již těší, jak se ráno, nebo dopoledne svezou po zrekonstruované trati a další se zase chystají vyrazit protokolárnímu vlaku naproti. Podle mšenského starosty Martina Macha ( stránky Mšena) lze očekávat malé hudební číslo ( bez záruky) na nádraží ve Mšeně i v Mělníku. Také je uvedena informace o restauračním vozu ve zvláštním vlaku. Ostatně, je to na plakátu.

A ještě jedna zajímavá aktualita. Jak jste prostřednictvím televizních obrazovek jistě někteří zaznamenali, tak se opět otevřela  železniční hranice u města Aš. Ačkoliv se linka i nadále jmenuje Cheb-Aš-Hranice, tak nově pojede do obce Hranice asi jen jedna spoj a linka získá ve skutečnosti zcela jinou podobu. Dalo by se jí nazvat mezinárodní linkou Marktredwitz-Cheb-Aš-Selb-Hof. To významně umožní návštěvníkům tohoto regionu nejen prozkoumat Ašský výběžek, ale díky speciální jízdence EgroNet ( 150 Kč) i okolní přilehlé území Bavorska v podstatně vyšší míře, než dosud.


Jízdní řád protokolárního vlaku.




Nový přejezd u Mělnické Vrutice.


Pokládka kolejí u obce Lhotka.

POLABSKÉ VÁNOČNÍ TRHY 2015...

Polabské vánoční trhy 2015
04.12.2015 - 20.12.2015
Polabské vánoční trhy 2015

Více


Vánoční trhy již začaly také na výstavišti v Lysé nad Labem. Pro více informací, se podívejte na stránku ..
http://www.vll.cz/veletrh-204

SŠ.








5 komentářů:

  1. Lokálka opravdu vyjela, první vlak z Mělníka byl vypraven 7,07 hodin klasickým motoráčkem.
    Nádherná jízda, opravdu není po skákání ani památky,moc pěkný.
    Smutnou zprávou je fakt, že nebylo opraveno nádraží Mšeno, budova je po rekonstrukci, první a čtvrtá kolej je na shnilých pražcích, bez šroubů a stav těchto kolejích je jak stav tratě Mělník - Mšeno před generální opravou.
    Dále sem mluvil na nádraží Mělník s vysoce postaveným politickým činovníkem, který mi sdělil, že úsek Mšeno - Mladá Boleslav jen budou záplatovat, osobně to vidí cca 5 let než to dojde do stavu tratě v úseku Mělník - Mšeno a SŽDC poté bude řešit stav trati jako řešila zde, možná to zavře a nebo se bude muset přistoupit k podobné akci veřejnosti a vedení Mšena na zácharnu tratě v úseku Mšeno - MB.
    Osobně bych začal s některými kroky už nyní, nečekal bych, až SŽDC trať uzavře a nechá zlikvidovat i tento úsek.

    OdpovědětVymazat
  2. p.Švec, ozvěte se mi na email fort.boyard@email.cz díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máte nějaké fotografie z akce, nebo máte nějaké přání, tak napište na adresu kodenigma@seznam.cz Komentář jsem zapracoval do nového článku.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Mno, nevím kdo mě zrovna zdraví a nemám moc rád nadpis anonymní, ale protože mám zatím zrovna nějak dobrou náladu, tak vyjímečně také ahoj :-).

      Vymazat