úterý 18. března 2014

Komiks Rychlé šípy elektronicky do vašeho domova. Vše kolem Čtyřlístku.


Nedávno jsem objevil na Soutoku komentář od Rikitana, což mě motivovalo k určitému nápadu.  Pro ty méně znalé připomínám, že Rikitan je jeden z občasných diskutérů Mělníčku a měli jsme i možnost, se zde v jednom článku seznámit s jeho vášní, kterou je sbírání ježků v kleci. Rikitan je také jméno skautského vedoucího v knížce Jaroslava Foglara s názvem Hoši od Bobří řeky. Když zde byl  4.12.2013 článek o ježcích v kleci, tak proč nevzpomenou také na Rychlé šípy? Zvlášť starší generace, se kdysi téměř předháněly v tom, komu se podaří shromáždit co největší sbírku tohoto komiksu. Stříhalo se to z různých časopisů, kupovalo se to snad i jako sešity a Rychlé šípy vycházeli i v 90. letech minulého století například na zadní stránce časopisu Vlasta apod. Skoro bych až řekl, že člověk si váží více toho, když se musí o něco přičinit a doopravdy to sbírá, než když kdesi v knize koupí celý připravený sešit. Nicméně, potěšit může oboje a možná, že i něco je těžké shánět, a tak tu mám takový zajímavý dárek, který může někoho pohladit a jinému rozšířit obzory.
Podařilo se mi objevit stránku http://www.redfox.estranky.cz/fotoalbum/rychle-sipy/komiks-rychle-sipy/
..., kde si můžete nějakých 60 dílů přímo prohlédnout a přečíst. Někoho možná překvapí trochu jiné ztvárnění osob, než jste zvyklí z jiných komiksů o Šípech, nebo poznáte zcela neznámé příběhy. Pak je tu ještě stránka http://uloz.to/xRUttUT/komiks-rychle-sipy-1-315-rar
 pro ty technicky zdatnější, kteří tím tak nějak dost žijí.

A nakonec jedna milá prémie zřejmě spíše pro ty starší ( nejen). Vzpomínáte na Čtyřlístky ze 70. let ? Třeba právě tady http://www.ctyrlistek.cz/CasopisHistorie.aspx objevíte nějaké to povědomé číslo, které možná kdysi zdobilo i vaši domácnost. Jo, internet.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat