pondělí 11. listopadu 2013

Sobotní Podkováň Fest v Kokořínském Dole má již svůj program!



Jak jen ten čas letí. Není to tak dávno, co se o státním svátku 17. listopadu 2011 konal ve vyhřívaných stanech v areálu hospůdky U Grobiána první ročník Podkováň Festu. Pokud mě paměť neklame, tak tehdy měla být na pípě i snad jedna značka z Bavorska.  Zvlášť vydařený však byl druhý ročník, který se konal u příležitosti 1. máje v roce 2012, kdy se velmi podařilo počasí a nádherné jaro přitáhlo na louku u hostince mnoho návštěvníků, včetně Soutoku. Tehdy se představila celá řada pivovarů i pivovárků, včetně nového nedalekého pivovárku z Mělnického Vtelna.

Pivovarnictví prodělává v současnosti obrovskou renesanci a pivo není skutečně jen nějaký nápoj k pokecu, ale důstojný representant naší degustace. Společně, se zlatavým mokem, se rozšiřuje i pivní literatura a tady bych si dovolil upozornit, že již v této oblasti máme k disposici skvělou literaturu vždy k ruce, která vás provede všemi aktivními pivovary a pivovárky v ČR i SR, představí produkty i jejich distribuci, a odkazuje i na web, neboť nemůže při tom tempu stíhat měnící se aktuální stav.

Program 5. ročníku najdete na plakátu, nebo na domácí stránce http://grobian.kokorin.info/akce-grobian-a-okoli-2013-2014.html


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat