sobota 28. září 2013

Mělnické vinobraní 2013. Sobotní polední vstup.


Tak jsem se dnes po 29. v řadě ( pokud jde o ročníky. Účastí mám více i ze 70. let) vydal na Mělnické vinobraní. Tedy, musím říci, že jsem nešel na vinobraní, ale měl jsem cestu vinobraním. Co vlastně napsat?

Letos tu máme model, který tu nemá tradici, jako třeba na vinobraní v Litoměřicích. A to je zatím tak nějak vidět. Především zmizelo vše, co bylo v minulosti mezi Fibichovou ulicí a kulturním domem, který dnes patří  vystoupení cikánských a romských kapel ( každému občanu podle gusta). Čili, klidová pěší zona se stánky mezi Karlovým náměstím a KD tam letos není.

Placenou scénu na Karlově náměstí  letos Soutok nenavštíví, protože letos mi nějak nic neříká program a ani cena vstupenky. Některé kapely ( Spejbls Helpers - ACDC revival, Smokie revival..) bylo možno na Mělníku nedávno vidět a jiné skupiny už pro mě asi pro pokračující věk, který nelze zastavit nejsou věcí, kterou bych musel vidět.  Nezoufejte však vy, kteří se rádi díváte na fotky z velkých uplynulých akcí, protože je jistě přinesou jiná profesionální i soukromá média.



Počasí je jinak letos super a trochu jsem si zavzpomínal i na loňský rok, kdy jsem neustále běhal na nějaká vystoupení na Náměstí Míru a sledoval i oblohu. Konečně si letos snad odpočinu :-).


Ohňostroj se má prý letos vystřelovat ze střechy obchodního domu na Karlově náměstí.


Další speciální placenou zonou je konec Palackého ulice, což mi přišlo trochu legrační, protože lidé jdoucí po Palackého ulici ( Prasečák) v pohodě vidí a jistě i slyší konzert tamní scény.


Záběry jsou tedy především od pouťových atrakcí v Tyršově ulici.


Koníci, poníci a drobné hospodářské zvířectvo je krásným doplňkem našeho stále technikou zaplavenějšího světa.


Pokud si chcete opravdu jen tak zakorsovat s přáteli a prohodit pár slov přímo v dnešní atmosféře města, tak Náměstí Míru letos skutečně přináší mnohem komornější atmosferu, než v letech minulých. Možná, že kdybychom to porovnali třeba s těmi Litoměřicemi, tak by to bylo ještě více komornější, ale to je věc názoru a skutečně teď vůbec nevím, kdo u nás vlastně vystupuje, což je také tak nějak premiera ;-):-).


V pozadí vidíme i velký krytý stan s lavicemi pro všechny degustéry a strávníky návštěvníky ;-):-).


A na závěr vstupu pohled do anketami nejhezčí ulice města ( v dějinách velice často fotografována) ve Svatováclavské ulici.

SŠ.

1 komentář:

  1. Jirka z Mělníka29. září 2013 v 9:48

    Myšlenka oddělení vinařské scény od hudebního festivalu je podle mě dobrá, její provedení tragické. Uvítal bych, kdyby se jména osob z komise vinobraní, které za to mohou, už v tomto pověření neobjevovala.
    "Vinařské" scéně vévodí staropramen, na vinném pódiu se střídají jedni punkáči s dalšími a největší fronty se tvoří na rozhraní placených zón, kde se kupí "chudý lid", co chce vidět ohňostroj, ale ne placený hudební festival (nešlo vůbec projít). Skladbu programu hudební scény nekomentuji, jde o příliš subjektivní věc a v tuhle chvíli nemá smysl.
    Mně to přijde jako schválně kažený záměr, aby mohlo být vinobraní příště provedené tak, jak probíhalo v minulých letech. A stav kasy tomu výrazně přispěje.

    OdpovědětVymazat