neděle 18. března 2012

Labská plavební společnost je na Mělníku nejpomalejší.

Loď Bohemia v Litoměřicích v přístavu pod starým mostem do Terezína. Duben 2011.


Jaro je za dveřmi a s tím přichází i čas, se pomalu porozhlédnout, co nám pro letošní sezonu chystají výletní lodní společnosti. Bohužel, Labská plavební má tradičně připravené jízdní řády pro své linky kolem Děčína, Hřenska i Ústí a do německého Bad Schandau i Drážďan, ale Mělník je stále jen v přípravě. To ostatní společnosti už mají většinou řády připraveny. Například lodní společnost v Litoměřicích, jejíž lodi končí v Horních Počáplech. Jízdní řády litoměřické společnosti jsou k nalezení na http://www.labskaparoplavba.cz/ a děčínské společnosti na http://www.labskaplavebni.cz/


Známý je však již termín Pražské paroplavební společnosti pro letošní plavby na Mělník ( http://www.paroplavba.cz/). Bude to ve dnech 29.7 a 26.8. 2012 a cena bude 490 Kč pro dospělého a 250 Kč pro dítě. Myslí se samozřejmě cesta jízdenky do Mělníka a zpět do Prahy. Praha 7.00-Mělník 13.00, Mělník 15.30-Praha 21.30 hod.


Dnes uvedu jízdní řád pro loď Král Jiří v Poděbradech na měsíce březen a duben.


Pluje se ve středu, v sobotu a v neděli, vždy ve 14 hodin a v 15.30 hodin. První plavba je vždy na soutok Labe s Cidlinou a zpět, druhá do Kovanic u Nymburka a zpět. Při první plavbě lze na soutoku vystoupit, při druhé u Nymburka nikoliv. Obě cesty trvají i s otočkou zhruba hodinu.
Více na http://www.kraljiri.cz/ .


A co vy, plánujete letos nějakou projížďku lodí?


Pro rádio Soutok připravil Standa Švec.






Žádné komentáře:

Okomentovat