neděle 14. ledna 2024

Rozpis nejbližších zápasů HC Junior Mělník. Na Nedvězí jdou 27. ledna všechny tři mělnické turistické kluby. Akce je současně pozvánkou pro širší veřejnost. Nový typ na okružní procházku v okolí Mělníka vás zavede do obce Malý Újezd.

 


Na tomto stadionu odehrává HC Junior Mělník své domácí zápasy. Kapacita stadionu je 1 800 míst.

Když si touto dobou pustíte nějaké sportovní televizní programy, tak s největší pravděpodobností narazíte na Rallye Dakar, kde nás vždy nejvíce zajímala kategorie kamionů, která se pro nás letos nevyvíjí vůbec špatně. Pak je tam samozřejmě celá řada zahraničních fotbalů, tenis hokej a spousta dalších věcí. Jenže, zejména na západní polokouli je v této chvíli nejvýznamnější událostí play- off v americkém fotbalu.

Když jsem ho viděl prvně na satelitu v 90. letech, tak šlo o nižší soutěž a často to na mě působilo asi tak, jako nějaká přetlačovaná. Nicméně, včerejší vyřazovací zápas NFL mezi  Houston Texans a Cleveland Browns  měl ze strany Texans poměrně pěkné dlouhé úniky do end-zóny a tento sport údajně i díky dotazům lidí nabývá prý na divácké popularitě i u nás. Je však až neuvěřitelné, jak se mi ty spojitosti zase propojily ( Vše souvisí se vším :-)) Vždyť, aby si člověk nějaký sport užil, tak to chce nejlépe někomu fandit.

A tak jsem se dostal nějakým způsobem k mělnickému hokeji a stadionu, jehož tehdy ještě otevřená plocha mě jako velmi mladého člověka přitahovala s kamarády na večerní zimní nedělní zápasy.


Nyní mě tak napadlo, že bych se mohl podívat na současnost a ocitl jsem se docela v určitém království překvapivých věcí. Přeci jen za mého mládí byl  poněkud jiný hrací systém a na zimním stadionu to tenkrát v sezóně 1977 / 78 vypadalo vše jinak ...


Klub HC Junior Mělník dnes hraje tzv. KLM ( Krajská liga mužů), která je rozdělena do skupin. Mělník je ve skupině Sever s týmy z Rakovníka, Slaného, Benátek nad Jizerou a Prahy. Mimochodem, abych tady nepsal zasvěceně o nějakých soutěžních podobnostech, tak jsem si jako laik našel na netu důležitou adresu, která nám celý ten systém zápasů KLM osvítí. Další odkaz je přímo na klub a jeho dějiny.





Proč si tu tedy třeba také nedat nějakou reklamu na zápasy ve sportu, který je v některých českých městech doslova srdeční záležitostí jejich občanů ? 

Zde se můžete v tabulce podívat, jak si náš tým stojí :


V další tabulce je pak přehled nejbližších zápasů :



Takže mládeži, je to hlavně na vás. Fanděte tak, jako jsme kdysi fandili my, než nám doslova nešťastně načasovaná rekonstrukce stadionu ( zastřešení) nezbytná pro zápasy vyššího levelu odvedla zápasy našeho domácího klubu do Kralup nad Vltavou.


Žádný pohyb člověku tak nesvědčí, jako ten v přírodě. Jenže, zatímco v hezkém slunečném počasí nás mnohé nemusí nikdo dlouho pobízet, tak v mlhách, ve větru, v dešti, při zatažené obloze, se již přemlouvat mnozí musíme. Zvlášť, když je ještě krátký bílý den a bláto. Z tohoto důvodu je pozvánka na masovou akci významná, ač ani toto není vždy dostatečným magnetem.

V čem je výhodná ? Jednoduše tu počasí i nástrahy cesty dopadají na celý kolektiv, což působí na člověka zajímavým způsobem. Sdílíte z cesty stejné prožitky, což vás jakoby stmeluje. Když zmoknete vy, nebo se vám to klouže na ledě, či v blátě, tak nejste sami. Potkáte staré kamarády, nebo se setkáte s novými lidmi a můžete se i dozvědět věci, které se vám můžou někdy hodit. Prostě jsou to zase jiné vjemy, než když jde člověk jen někde sám, nebo například v pětičlenném kolektivu.

Dovolil jsem si užít fotografii z jednoho takového úspěšného ročníku a pokud je zájem, tak můžete navštívit článek, který je dokonalým svědectvím toho, jakou tu máme pěknou přírodu, a jakou náladu takové akce přináší.


Ale, pojďme do současnosti. Akce se koná 27. ledna 2024 a zde jsou jednotlivé pozvánky všech tří mělnických turistických klubů :




Jak vidíte, tak jen u Neratovic je třeba ještě dodat detaily, a protože máme ještě 14 dní čas, tak věřím, že  toto jsou zde jen předběžné informace. Určitě to snad ještě minimálně připomenu.

Zimní boty si tedy ještě zbytečně nemyjte a nechte to na 27. ledna odpoledne :-).


Na začátku letošního roku jsem vyloženě cítil, že je potřeba se aspoň projít. Taková ta chvíle, kdy cítíme, že se po svátcích vše vrací do zajetých kolejí. Jenže jsem opravdu nevěděl kam. Čtenáři vědí, že už snad v roce 2016 jsem tu přišel s několika typy procházkových okruhů v blízkosti města, které většinou končily cestou podle řeky Labe k domovu. Jedno, zda to byl návrat až od Liběchova, nebo z obce Kly, ale vždy byl návrat podle řeky Labe.

Letos to kvůli povodním nešlo a stále to ještě nejde. Nicméně se mi prakticky za pochodu povedlo vytvořit náhradní okruh. Trasa vedla do Velkého Borku, odkud jsem zamýšlel směřovat přes Skuhrov na Brabčov, ale nakonec jsem trasu protáhl na okraj obce Malý Újezd, kde na výstupu překlenete státní silnici v přímém směru a po euro asfaltce je prakticky možné dospět do osady Hoření Vinice. To však k vůli povodním postrádalo smysl, a tak patřil návrat k městu po turistické značce po Turbovickém hřebenu k Brabčovu. Škoda jen nepěkného počasí bez výhledů. Pokud vám cca 10 km připadá moc, pak můžete jet z Malého Újezdu zastávkovým vlakem, nebo případně o pracovních dnech autobusem.

Romantické záběry jsou tentokrát všechny z katastru obce Malý Újezd.

Pohodový vstup do 3. lednového týdne !















Žádné komentáře:

Okomentovat