neděle 4. června 2023

V sobotu se v mělnickém kempu startovala již 32. rallye automobilových veteránů. O diváky nebyla nouze, byť byly exponáty před startem odkázány na jiné prostory.


Přátelé, před tímto víkendem jsem měl takové dvě osobní tužby, které se obě splnily.

Každého z nás něco přitahuje více, něco méně a tato akce mělnického VCC ( Veteran car club)... 


..... si moji přízeň získala tak, že už několik let po sobě jsem tu vlastně neměl absenci. Obrázky ze všech akcí najdete na webu.

Ovšem, je třeba důrazně připomenout, že poslední 31. ročník se tu startoval v roce 2019, což už je v lidském životě docela slušná doba.


Covid-19 a následný válečný konflikt na Ukrajině naše životy prostě pozměnil a s tím i naši rallye. Když jsem dorazil do prostor mělnického kempu, tak jsem se lecčemus podivoval, ale zase jsem si vytvořil svůj vlastní příběh o tom, proč se věci mají tak, jak se mají.

 

Akce totiž nezačínala v útrobách kempu, jak byl mělnický občan po léta zvyklý, ale auta a motocykly jste našli krásně seřazené na parkovišti před koupalištěm. Také jsem tu marně hledal známé tváře z řad pořadatelů i závodníků obou mělnických motorsportu nakloněných organizací, kterými jsou VCC a AMK. Mimochodem, až po podrobnějším prozkoumání stránek ....


.... jsem zjistil, že současný autoklub byl založen na podzim 2020, ale já myslím, že i nezasvěcený divák vidí, že to u nás s pořádáním nějakých jízd v katastru města není vůbec jednoduché.

Když jsem tak chvíli přemýšlel, proč je letos vše jinak, tak se možná nějaké důvody daly vymyslet. Přeci jen žijeme v takové zvláštní situaci. Už jen to, že když je u nás nějaká motoristická akce, tak je vždy někde něco poblíž rozkopané :-). Jenom letos to je třeba Plavební ulice a nyní Klášterní ulice vedoucí právě před kempem. Ekonomickou a politickou stránku doby nechme být.

Prostě se nám přihlášené exponáty vešly na zmíněné parkoviště, dalo se fotografovat i v těchto trošku snad stísněných podmínkách a možná se řada místních aktérů třeba i právě proto rozhodla pro letošní absenci. V každém případě, už jen nedávno uzavřený můstek přes říčku Pšovku je takovým symbolem, že letos ta situace nebyla standardní.


Jinak snad nemám, co bych vůbec mohl dodat. Potkali jsme se tu s Martinem Klihavcem a shodli jsme se na tom, že exponáty jsou krásné a počasí opět vyšlo. Nemohu si vzpomenout na jedinou návštěvu nějaké účasti na jakémkoliv motoristickém podniku, kdy by nebylo krásně. Neuvěřitelná životní bilance.

Nafotil jsem 164 snímků a některé samozřejmě nejsou  zcela vydařené, ale to už tak chodí. S úpravou by bylo moc práce a ani nemá smysl. Některé tedy dávám do tohoto článku. Pokud je vám líto, že vám akce díky malé propagaci ( tak to lidé někdy říkají) utekla, tak ještě nemusíte litovat. Za týden je Lobeč, a to bývá také paráda.

To co nikde jinde není
je na Soutoku k uvidění :-).

Ne, tak v době FB je již určitě spousta fotek na různých i uzamčených webových mělnických skupinách, ale nějak se mi zachtělo veršíku. Ostatně, druhý článek ( budoucí) nikdo jiný nafotit nemůže.


Pohodový zbytek víkendu a snad se ještě dostanu dnes i k druhému článku.

Krásný první červnový víkend roku 2023!































































Žádné komentáře:

Okomentovat