středa 31. května 2023

První červnová sobota bude v mělnickém kempu patřit startu již 32. rallye veteránů. Jaké akce nás čekají v červnu na Mělníku a ve Mšeně ? Lysá nad Labem v červnu.


Uplynulou sobotu jsme se mohli mnozí nechat potěšit pohledem na rychlou jízdu automobilů i motocyklů mezi Vrbnem a Mělníkem, ale to pořád není pro příznivce motorsportu na Mělníku všechno.

Máme totiž to štěstí, že v našem městě sídlí nejen Autoklub Mělník, který pořádal sobotní akci ....


...., ale také Veteran Car Club Mělník ( VCC) ....


...., který se snaží téměř každý červen zase pořádat Veteran Rallye.

Je to  pro diváka vždy velmi hezká akce v mělnickém kempu, kdy může obdivovat nejen krásně naleštěná již historická auta a motocykly, ale také se setkat s přáteli. Krom toho se v posledních letech vždy na  tyto akce povedlo počasí a mohu jedině doporučit. Sice bude pak podobná paráda v našem okrese ještě například za týden v Lobči, ale toto máme přímo doma, a je třeba také říci, že takové krásné stroje opravdu nevidíme mnozí v roce zase tak často.

Doporučená doba návštěvy v kempu je tak mezi 9.00 - 11.00, kdy účastníci odjíždí  v časových odstupech na rallye.

Na řadu fotografií z minulých let, se můžete samozřejmě podívat i na tomto webu. Najdete je obvykle pod měsícem červnem.

Ještě si závěrem dovolím malý návrat k uplynulé sobotě. Říká mi dnes jeden známý : ,, Všiml jsi si, že pořadatelskou službu u mostu tvořili prakticky snad jen dva lidé  dobrovolníci z řad autoklubu?  Jako kdyby ,, město" nemělo na této akci žádný zájem."



Hodně se toho děje v červnu nejen na Mělníku, ale také ve Mšeně. Mšeno si můžete přečíst v kalendáriu a Mělník připomenu nyní v textu :

3.6. Veleteran rallye, 10.6. Klamovka sklepy ( MOOS) - Mělnický Vrkoč - ( anglické sporťáky a veteráni v Lobči), 17.6. MJ-50 , 24.6. Mělnický hrozen.

Závěr dnešního rychlého článku věnuji výstavišti v Lysé nad Labem.

Krásné pohodové slunečné dny a samozřejmě i první červnový víkend!






 

Žádné komentáře:

Okomentovat