čtvrtek 18. května 2023

Na kabelovou televizi je Štětí právem pyšné. Konečně je zpracována i reportáž z pochodu do Liběchova. Mělník oslaví 101 let autosportu a víme prakticky vše důležité.

 


Těch témat je teď tolik, že se to nevejde ani do nadpisu a času na psaní článků  teď zrovna moc není , za což může i pomalé letošní jaro Dnes to tedy bude spíše bleskově a s odkazy.

Kdo chtěl vidět slavnostní otevření žluté turistické značky ze Štětí do Liběchova a připomenout si   celou atmosféru akce v televizi , tak se konečně dočkal. Přeci jen  asi nikomu neušlo, že se tu natáčí rozhovory, a že tu s námi minimálně aspoň jedna  kamera je.

https://www.steti.cz/content/view/5883/304/

https://www.youtube.com/watch?v=qLnMVaPWqn0

Připomínám, že akce proběhla již 30. dubna, ale také ve Štětí se stále něco děje a místní KTV nestíhá natáčet. To ostatně uvidíte třeba právě při sledování zpravodajské relace z 15. května v odkazu výše, že se toho dělo opravdu hodně.

Podle wikipedie ... https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0t%C4%9Bt%C3%AD .... má prý Štětí asi 8 400 stálých obyvatel, kteří jsou na spoustu věcí doma hrdí a jednou z nich je právě KTV. Ale, třeba zrovna také TK vykazuje vysokou aktivitu, díky které jsme se mohli  letos projít po již zmíněné trase.

 Musí se uznat, že původně jen průmyslové městečko vykročilo rázně k tomu, aby se stalo významným kulturním i oddechovým centrem s napojením na okolní přírodu i CHKO Kokořínsko - Máchův kraj. K tomu městu pomáhají i dvě významná železniční nádraží, která umožňují cestování na naše poměry mnohdy i na opravdu veliké vzdálenosti a samozřejmě potenciální příliv turistů.

Také na Mělníku, se nám teď  hodně  přebarvily i pozměnily různé turistické trasy, ale o tom snad zase někdy jindy.

Rok 2018 a 2019 byl rokem, kdy si vůbec málokdo vzpomněl, že také existuje nějaká politika, což je opak současnosti. Spousta lidí bylo nadšených, jaké máme na Mělníku krásné kulturní a navíc slunečné jaro. Neustále se o akcích rozmlouvalo a byly to zajímavé rozpravy. Mělník má řadu tradičních akcí, které jsou tak nějak zaměřeny na gastronomii, tradici vína i různá kulturní vystoupení, ale ukázalo se, že spousta lidí má také rádo akce, které jsou zase orientovány trošku jinak.

K oblíbeným akcím tak nově patřily třeba degustace různých piv, ale zdá se, že největší jméno si tehdy udělal automobilismus a zejména znovuzrozený Mělnický okruh. Samozřejmě, že se u některých jedinců po covidu-19 utvořila otázka ohledně pokračování úspěšné soutěžní akce a asi by byl na místě nějaký novinářský článek, ale nakonec jsme se po určitém mediálním mlčení loni dočkali poměrně pěkných oslav 100 let  motorsportu v Mělníku, se středobodem v blízkosti řeky Labe a novou atraktivní diváckou parketou, kterou se stal prémiově  starý most, kterému se také říká most Josefa Straky.

Letos tu máme  ve čtvrti Rybáře spoustu prací, které ani neumožňují uspořádat něco podobného přesně tak, jako loni, ale na druhou stranu tu máme letos delší ukázkovou trať, více diváckých míst a mimořádnost současné situace ohledně depa každý chápe. Kdo se o motorsport na Mělníku zajímá, tak sleduje stránky, kde už je pouhý týden před akcí řečeno prakticky vše důležité.

https://autoklubmelnik.cz/101let/

https://autoklubmelnik.cz/

Je toho kolem nás hodně.  Jenom u automobilismu v našem okolí bych mohl připomenout  divákům možnost navštívit v červnu autokemp, nebo si zajet do Lobče. Upoutávky na některé akce tu již nedávno byly. Také se již mohou připravit návštěvníci a obdivovatelé mělnických podzemí, kteří budou mít opět na jeden den mimořádnou možnost, se podívat zase někam, kde ještě nebyli. To nás čeká hned začátkem června, což je vlastně již brzy a přitom to není tak trochu ještě aktuální. Musím si opět postesknout, že i letos bude naše lokálka bez nějakých krásných oslav s párou.

Přežijte nějak pátek a samozřejmě nám všem přeji už nějaký příjemný slunečný víkend, který třeba dovolí i příjemnou cykloprojížďku !




Žádné komentáře:

Okomentovat