čtvrtek 26. května 2022

Sto let motorsportu na Mělníku již v sobotu. Známe program akce i aktéry ukázkových jízd. Vše o motoristické sobotě v Mělníku. Den dětí a koně v neděli.

 

Milí čtenáři, pamětníci  ( naši rodiče)  samozřejmě věděli, že se jezdil jakýsi Mělnický okruh, ale moje generace ve svých dětských letech znala spíše slogan ,, Mšeno město motorizmu." Sice je Mšeno především jednou z bran do Kokořínska, ale díky svému plochodrážnímu stadionu byl tento slogan na místě. Vždyť  plochodrážní tým ze Mšena jezdil ještě relativně nedávno proti takovým zvučným celkům, jako Olymp Praha, nebo AMK Zlatá přilba Pardubice, a dokonce se tam jel i závod MS družstev.

Nechci tady vypisovat další motoristické aktivity Mšena, neboť žijeme v Mělníku, ale zejména návrat Mělnického okruhu v roce 2018 a 2019 ukázal, že Mělník má k morsportu opravdu blízko. Já to vidím i na návštěvnosti stránek Soutoku, kde zejména v těchto dnech navštěvujete stránky s motoristickými tématy a zejména opět Mělnický okruh. Ostatně. málo co je tak populární, jako motorsport.

Ať se to někomu líbí, nebo ne, tak Mělničané opět ukazují, že stejně tak, jako mají velký vztah ke svým historickým středověkým sklepům, tak mají zrovna tak dost velký vztah motocyklovým i automobilovým veteránům a  sportovním závodům. Protože mám také určitý vztah k tomuto téma, tak jsem pochopitelně pátral po netu, abych se dozvěděl nějaké větší podrobnosti. Kdy co vlastně jak bude i co bude k vidění.

Podařilo se mi najít stránky, kde jsou již opravdu zajímavé informace týkající se akce a nemohu pochopitelně jinak, než s nimi přijít.  Nemám čas na to, abych zde vymýšlel nějaký vlastní informační článek a je to možná i zbytečné. Zájemci si vše podstatné mohou přečíst zde ....

http://autoklubmelnik.cz/100-let/?fbclid=IwAR00m8DwLhCYdRymGGey_RnsKRNISZzsIAP0Faf36prLItztFCMmqcg95zE

Jenom dodám, že zde potkáte i plno jmen mělnického motorizmu, která si aspoň takto při této vyjímečné slavnostní příležitosti najdou cestu k domácím místním příznivcům. 

V neděli 29.5. je pak na Podkově Den dětí a koně ....

https://www.jkmelnik.cz/

...., ale co si budeme namlouvat, auta i motocykly lidi táhnou všude ve světě a zrovna tak si všude pokládají za čest, když zrovna ten jejich okruh je vybrán do kalendáře nějaké významné soutěže. Jinak je také v neděli ještě populární Velká cena Monaka v Monte Carlu, kde se sice skoro nepředjíždí a vše se rozhoduje v  kvalifikaci a v boxech, ale patří k nejpopulárnějším a bez ní si snad kalendář F1 neumíme ani představit.


Žádné komentáře:

Okomentovat