středa 4. května 2022

Květen v Regionálním muzeu Mělník. Celkový přehled akcí i s přímými odkazy na podrobnosti. Motorkářské požehnání 2022. Autobusový den PID v Letňanech má již svůj plakát. Koná se v sobotu od 10 do 17 hodin.

 


Také vám dny tak rychle utíkají ? Už je tu středa odpoledne a je pomalu nejvyšší čas zkusit přemýšlet, co s nastávajícím víkendem. Těch možností je tolik, že ani kolikrát člověk neví, nebo na některé již zase zapomněl, ale je slušným uměním, se pro nějaký program rozhodnout.

Hlavním smyslem dnešního článku je přijít konečně s přehledem akcí RMM na měsíc květen, ale také krátce zabrousíme na dvě nejbližší akce tohoto víkendu. Reportáž z uplynulé akce na Kokořínsku zatím nemám a samozřejmě nevím, zda bude vůbec k disposici, ale pokud by mi přišla, tak ji samozřejmě velmi rád zveřejním.

Nyní však tedy ještě velmi krátce ke dvěma vybraným akcím tohoto víkendu. Připomínám, že je jinak akcí na jaře mnoho a jistě na některé narazíte na různých webech a FB.



Kdo by se rád nepodíval na krásné motocykly a zvlášť, když je máme přímo v historickém centru? První pozvánka je tedy na tradiční Motorkářské požehnání.

Samotný přehled akcí muzea i  živé odkazy na podrobnosti dnes zabírají slušnou část článku, a tak se zmíním ještě o jedné akci jenom odkazem. Jako příznivce hromadné dopravy, se rád občas podívám na vlaky i autobusy historické, jakož i ty nové. Vězte, že tu v sobotu máme již 5. autobusový den v Letňanech.

Nebudu sem dávat dnes plakát, ale odkaz zájemce přivede k podrobnostem.


https://pid.cz/autobusovy-den-pid-2022/




Vážení a milí příznivci a návštěvníci Regionálního muzea Mělník,

Srdečně Vás zveme na květnové akce:

13.-14. 5. Vítání ptačího zpěvu - Mělník
Tradiční ornitologická akce s přespáním. Sraz účastníků v pátek 13. 5. po 18.00 na levém břehu Vltavy nedaleko cyklistického odpočívadla, cca 1,5 km nad soutokem s Labem.
11. 5. od 17:00 Vzácné houby Mělnicka - mykologická přednáška v muzejní kavárně.
25. 5. od 17:00 Počátky táboření na Kokořínsku aneb Jak se žilo v převisech
Archeologická přednáška Kataríny Kapustky a Karolíny Pauknerové v muzejní kavárně...Den otevřených dveří na výzkumech proběhne 22. 5.
28. 5. od 16:00 Lubomír Havlák - hrdinný tenorista
Vzpomínkový koncert z Cyklu PĚVCI NÁRODNÍHO DIVADLA V PRAZE v malém sále

Výstavy jsou otevřeny denně kromě pondělí 9-12 a 12:30-17 hod.:
do 22. 5. Josef Lír - malíř veselé mysli a smutného srdce - velký sál
do 15. 5. Obojživelníci ve svém živlu - malý sál
do 29. 5. V oblacích - výstava prací žáků ZŠ Mělník – Pšovka a ZŠ L. Novomeského Lučenec pod vedením ve vstupních prostorech muzea.
do 29. 5. Jaro v přírodě - výstava fotografií Marcely Holubové v muzejní kavárně.

Těšíme se na setkání s Vámi v muzeu!








Žádné komentáře:

Okomentovat