sobota 1. srpna 2020

Integrace veřejné dopravy na Kokořínsku nás čeká již za týden. Typ na výlet. Do sklepů č.p.11 s MOOS již příští sobotu 8.8. ! Jde o malý okruh. Sklepy č.p. 5 jsou tu pro vás téměř každý den. Lysá nad Labem a Mšeno v srpnu.




Vůbec nejdůležitější informací měsíce srpna je pro nás zde v Mělníku a okolí zřejmě integrace veřejné dopravy na Kokořínsku. Může se někomu zdát, že dnes přece lidé hlavně jezdí auty, nejsou závislí na jízdním řádu a autobusy jsou především jen pro ještě věkem k řízení nezpůsobilou mládež a již nemohoucí důchodce, ale už se pomalu ukazuje, že je mnohdy z různých důvodů dobré tu veřejnou integrovanou dopravu užívat, jak ostatně často ukazují výlety Soutoku.

Mladší lidé to ocení zvláště při cestování, pokud se nechtějí stejnou cestou, nebo nějakým okruhem vracet ke svému vozu. Jeden příklad za všechny.

Vydáte se ráno vláčkem z Mělníka přes Mšeno do zastávky Trnová, nebo až Sudoměř. Pokračujete po zelené značce ( Sellnerova stezka) romantickým údolím kolem Strenického potoka k SZ ( někdy nese název Skalský potok) až k Suchému mlýnu. Zde už je na vás, zda dojdete až k vlakové stanici Bezděz odkud jezdí vlaky do Mladé Boleslavi a České Lípy, nebo se dáte po žluté do Nosálova ( PID). Odtud můžete navíc ještě pokračovat po modré do Lobče a Skramouše na vlak zpět.



Integrace veřejné dopravy na Kokořínsku již od 8.8. 2020.

Od 8. srpna 2020 dojde ve spolupráci organizátorů dopravy IDSK a ROPID společně s městy, obcemi a autobusovými dopravci k integraci autobusových linek v oblasti Kokořínska (oblast mezi Mělníkem, Liběchovem, Mšenem, Mělnickým Vtelnem a Všetaty). Zavedeno bude 9 nových linek (689 – 697), změněny budou stávající linky 474 a 668. Zrušeno bude 17 linek mimo systém PID. Provoz autobusových linek PID bude zaveden nebo rozšířen na území dalších 33 měst a obcí Středočeského, resp. Libereckého kraje. Zejména bude rozšířena dopravní obslužnost v relacích Mělník – Kokořín a Mělník – Mšeno, dojde ke koordinaci časů a odstranění souběhů železnice a autobusů v relaci Mělník – Mšeno i neefektivních souběhů autobusů v relaci Mělník – Liběchov. Nové spoje jsou zavedeny v mezikrajské relaci Mšeno – Dubá. Rozšířena bude také víkendová doprava do turisticky atraktivní oblasti Kokořínska zejména z Mělníka, kde budou zajištěny návaznosti na autobusy do Prahy.


...... včetně brožury k integraci (PDF).


Pozor, práce na autobusovém nádraží pozměnila v současné době stání !


Den otevřených dveří mělnického podzemí - sklep domu čp. 11 na náměstí Míru

 

Mělnický osvětový a okrašlovací spolek Vás zve na prohlídku části mělnického podzemí, které není běžně pro veřejnost přístupné. V sobotu 8. srpna 2020 od 9:00 do 18:00 hodin budou mít zájemci možnost pouze na jeden den navštívit dvoupatrové sklepení domu čp. 11 na rohu náměstí Míru. Jedná se o dům „U Zlaté hvězdy“ ve kterém v současnosti sídlí směnárna. Sklepy pod tímto domem tvoří dokonce malý uzavřený okruh. Elektřina ve sklepě sice zavedena je, přesto doporučujeme, aby si návštěvníci vzali baterky s sebou. Neděláme žádné rezervace ani objednávky vstupenek, protože vstup bude volný průběžně po celý den. Prohlídku lze absolvovat i s dětmi. Moc děkujeme městu Mělník, že nám umožní prohlédnout si krásné podzemí pod tímto domem.

                                                                                                     Martin Klihavec, předseda MOOS 





A ještě jednou sklepy. Tentokrát jen připomínám, že v čísle popisném 5 na Náměstí míru můžete navštívit pravidelné prohlídky prvních soukromých sklepů pod náměstím ....


Obrázky níže.





Na závěr článku tu je přehled na dobře dopravně dostupném výstavišti v Lysé nad Labem pro měsíc Srpen a akce na zbytek prázdnin na Mšensku.

Žádné komentáře:

Okomentovat