čtvrtek 19. prosince 2019

Pivo Ježíšek najdete jen u Medvěda. Euro s Mělníkem bylo během chvilky vyprodáno. Dvě akce ze Mšena, aneb Novoroční sestup do Ráje. Typem na hodnotný dárek je kniha Monarchie. Svátky nám zpestří velkofilm Marie Terezie.


Už to tak zkrátka je, že se při různých příležitostech snaží pivovary a minipivovary přijít s něčím ke kalendářnímu téma a vyjímkou není ani náš mnohými oblíbený minipivovar Němý Medvěd, který si udělal jméno největší nabídkou různých pivních značek ve městě a vaří i svá kvalitní piva.

Pokud zrovna nebýváte častými hosty v restauracích a pivnicích, tak si myslím že není od věci být aspoň v obraze tak, jako se to stalo mně díky setkání s člověkem, který si pivo koupil. A třeba ještě můžete k Medvědovi zajít, a pokud budete mít štěstí, tak Ježíška 13 ochutnáte.

Více se o speciálech k Vánocům po republice dočtete zde:

https://www.pivo-pivo.cz/svetpiva/clanek/765-Jake-pivo-pije-Jezisek/index.htm

..... a domácí komentář i reakce, pak najdete zde:

JEŽÍŠEK 13° - Pivo uvařené pro zpříjemnění chladných předvánočních dní. Lehké karamelové tóny přechází v suchý hořký závěr, který vybízí k dalšímu napití. Nečekejte žádný útok chmelových šištic. Tohle pivo má klidnou duši a mělo by vás provázet celý večer.. #jezisek #pivo #nemymedved #pohoda #nemymedvedbeerbar


Následující plakát je jen připomínkou toho, že nám právě dnes začaly Vánoční trhy a odkaz na program jsem dával již v minulém článku.


Určitě se vám každému již nejednou v životě stalo, že vás něco přivedlo k úžasu a nemohli jste druhé lidi vůbec ani trochu pochopit. Možná je to tím, že jsme vůbec někteří nebyli nikdy zvyklí stát na něco fronty a dělali jsme vše proto, abychom vyřešili situaci nějak lépe, než stáním ve frontě, i když byla třeba jen imaginární.

Člověk jde třeba dálkový pochod do Prčic a najednou zjistí, že jsou podle cesty i nějaké budky s občerstvením, ale on je i tak vybavený pro situaci, kdyby u nich byly fronty a nese si své zásoby. A tak by se dalo pokračovat, nebo prostě v krajním případě i nějakou věc oželíte. Však ony stačí fronty v supermarketech, či u lékaře :-).

Na druhou stranu zejména v televizi vidíte stát lidi neskutečné hodinové fronty na cokoliv, nebo na kohokoliv. A podobnou situaci zřejmě zažil v pondělí dokonce i Mělník, když lidé stáli frontu už před otevřením info centra, aby získali avizovanou eurobankovku s motivem mělnické radnice.

Kdo přišel v deset hodin, tak už měl snad smůlu, což vím od kolegy, který mi s rozhořčením řekl, že už ji manželka nepořídila. Jak jen je ta naše společnost rozmanitá. Někdo utíká pro homoli cukru, jiný stojí frontu na eurobankovku a dalšímu je to všechno úplně jedno a jiný si řekne, že to určitě není naposled, a když bude chtít, tak si jí koupí příště.

Odpoledne jsem navštívil FB historické skupiny a ačkoliv jsem kdysi napsal poměrně dodnes sledovaný článek ....
Co všechno se dá sbírat ? Je toho hrozně moc !

...., tak mi byla ta úvodní věta pana Lojky v tomto případě tak blízká. Nicméně je třeba myšlenku ocenit, stejně tak, jako vlastní zpracování a výsledný efekt je doslova neuvěřitelný.

Posledně jsem tu připomněl Pelíšky. Ne, bankovka je graficky zdařilá, o tom žádná, ale já se vždycky musím smát, když tam ten Jirka Kodet ukazuje ten svůj model betléma s těmi letadýlky a přijde ta slavná hláška : ,, Taková blbina a co to dalo práce :-)." Tak, ať máte také hodně humoru a věřte mi, že tato hláška pro pobavení nemá vůbec nic společného s mělnickým eurem.

 ...., , 

Teď tu mám ještě něco ze Mšena. Nevím čím to je, ale dnes mi to kopírování obrázků nějak rozhodilo velikost písma a neposlouchá to :-). Tam máme vystoupení pěveckého sboru a ...


...., tak jako u nás jezdili cyklisté, nebo ještě jezdí 1.1. na Říp, tak se právě dozvídám, že ve Mšeně se chodí ne na kopec, ale opačně. Chodí se lesem dolů do Ráje :-).
 Zakončím dnešní poslední článek pracovního týdne návrhem na krásný vánoční dárek. Naše dějiny jsou provázané s Habsburskou monarchií a určitě to celé stojí za určité studium. 



V posledních letech jsme si připomínali různá výročí významných osobností naší historie. Jedním z nich je i podařený snímek o velké panovnici Marii Terezii.

https://www.csfd.cz/film/485135-marie-terezie/prehled/

A tak si dovolím připomenout, že od začátku ledna 2018, kdy se toto poměrně kritiky dobře přijaté dílo dostalo prvně na naše obrazovky, se nám nyní za nějaký týden opět vrátí.


Žádné komentáře:

Okomentovat