pondělí 14. ledna 2019

Rytíři mělničtí rozbili ležení v muzeu. Zimní přechod Nedvězí již příští sobotu 26. ledna.





Rytíři mělničtí rozbili ležení v muzeu.

Regionální muzeum Mělník, malý sál 11. 1. - 3. 2. 2019

Poklady Rytířů Mělnických zaplnily malý sál Regionálního muzea Mělník. Výstava, na které známá mělnická rytířská skupina dává nahlédnout pod pokličku svého umění a historie, je ke shlédnutí do 3. února. Návštěvníkovo oko potěší pohled na kostýmy, zbraně, dobové repliky keramiky, šperky a další rekvizity, které její členové používají při svých vystoupeních a bitvách.

 Skupina historického šermu "Rytíři Mělničtí" byla založena v roce 2010. Každoročně pořádají Bitvu na Mělníku, vystupují na Mělnickém koštu nebo na Mělnickém vinobraní. Členy skupiny spojuje nejen láska k šermu a historii, ale i osobitý humor, který vložili také do doprovodných textů a fotografií výstavy.

 Na zahajující vernisáži pobavilo účastníky i premiérové promítání minifilmu Bubáci, který Rytíři Mělničtí natočili dle vlastního scénáře ve skalním obydlí Lhotka v minulém roce. Nechybí interaktivní koutek, ve kterém si nejen děti mohou namalovat svůj erb, osahat látky a materiály ze kterých se šijí repliky historických kostýmů, poznávat erby šlechtických rodů mělnického regionu, psát na voskovou tabulku…atd.

 Výstava je otevřena denně kromě pondělí 9-12 a 12:30-17 hodin.
-KrF-





44. zimní přechod vrchu Nedvězí připadá letos na sobotu 26. ledna.
Tentokrát vede základní trasa z Dubé a konec je opět v restauraci Bouda v obci Střezivojice.
Více v tuto chvíli na stránkách mělnických turistů:

https://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/zimni-prechod-nedvezi-26-ledna-2019/

Pokud by snad někdo nechtěl jet  zpět  ze Střezivojice ve 14 hodin společným autobusem, kterým ráno účastníci pochodu v 8.30 odjíždí od nádraží ČD do Dubé, tak vám mohu letos představit ještě spoj PID :-).

http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/474/20181209/474_linka.pdf

Ta jede v sobotu z obce Střezivojice  v 17.22. To tedy, pokud by se někdo rozseděl, nebo měl té turistiky málo :-). Mimochodem, linky SOKu v tomto období nejezdí ...

https://www.kokorinskysok.cz/jizdni-rady/

Pokud by někoho zajímalo, proč to sem dávám, když nic nejede, tak odpověď je jednoduchá. Vždy mě bavilo, co kdy kam a odkud jezdí, nebo už nejezdí, a podívám se rád občas i dnes. Pěkný den :-)!


Žádné komentáře:

Okomentovat