pondělí 6. srpna 2018

Práce v Kokořínské ulici odkryly dávnou minulost. Malá fotogalerie. Pozvánka na tři nejbližší velké akce na Mělníku a v jeho blízkém okolí.


V Kokořínské ulici se pracuje a hned na dvou místech. Kdo by to nevěděl ?  Auta jedoucí po takzvaném obchvatu od Pšovky podle kolejí a vlakového nádraží mohou dnes odbočit při příjezdu do Kokořínské ulice již jen vlevo přes závory směrem ke Chloumku, nebo krátce vpravo a hned vlevo při cestě do Velkého Borku a Starých Rousovic. Stejná cesta čeká i ty řidiče, kteří jedou na obchvatovku Vodárenskou ulicí od centra, z Bezručovky, nebo od Teska.

Aby to však nebylo tak jednoduché, tak je nutno dále na konci Blat odbočit vlevo, pokračovat přes Neuberk Dobrovského ulicí a dále ulicí Chloumeckou přes Chloumeček, a Lesní ulicí na Chloumek.

Pokud jedete směrem na Chloumek a chcete se tomuto zvláštnímu esíčku vyhnout, tak máte ještě možnost pokračovat ze Pšovky na Českou Lípu a přijet na Chloumeček a Chloumek po silnici vedoucí polemi mimo obytnou zónu.

Jedním z důvodů těchto objížděk je zcela rozkopaný povrch vozovky od kruhového objezdu u Lídlu, až na křižovatku, kde z Kokořínské ulice odbočuje ulice Blatecká.


Soutok se sem za chladnějšího letního nedělního podvečera vypravil a přinesl tyto záběry.



Asi nejcennějším snímkem je pro mě tento snímek, kde je téměř odkryta původní dlažba. Tak nějak to tu vypadalo ještě v 70. letech 20. století. Silnice do centra tehdy odbočovala ihned vpravo za mostem a vedla topolovou alejí přímo do Krombholcovy ulice, na jejímž začátku vpravo stála benzinová pumpa. Tam co jsou dnes ty obchodní domy ( hlavně Lídl) , tak tam byl park a stanoviště cirkusů. Podle Bezručovy ulice až na Podolí vedl před regulací Pšovky náhon, ale o tom již víte třeba z článku, který jsme tu v červnu věnovali návštěvě starého městského vodojemu.



I starý most již dosloužil, jak se dozvídáme z médií.


A teď tu mám ještě trošku reklamy pro nejbližší víkendy.

Sobota patří Mělnickému koštu, ta další sobota pak oblíbenému country festivalu ve Lhotce a pomalu se nám již prezentuje na 1. září i Hořín s druhým ročníkem Hořínfestu.

Mělnický košt bude již 12. ročníkem a docela pěkné informace o něm jsem se dočetl zde na ...
http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/akce/melnicky-kost-2013.aspx

.... aniž bych musel zase přímo na stránce koštu acceptovat nějaký anglicky psaný souhlas s jakousi privátní ochranou. Jsem na ta klikání různých souhlasů již alergický.


Také country ve Lhotce si již našlo mezi lidmi velkou oblibu, ale nejblíže je teď časově Mělnický košt. A samozřejmě si můžete třeba zajet také do Mlékojed, jak jsem tu psal nedávno, kde můžete potkat různé dobrodruhy cestovatele.

HOŘÍNFEST 2018

1.9.2018 od 15,00 hod   upoutávka 
  • ASM MARIÁNA KOŘÍNKA
  • BÍLÁ NEMOC
  • BAŤA A KALÁBŮF NĚŽNÝ BEAT
  • SOUBOR BUBENÍKŮ ZUŠ MĚLNÍK
  • MSB
  • FERIT JUKEBOX BAND
  • DOCTOR VICTOR
  • VÍTKOVO KVARTETO, VETERÁNI STUDENÉ VÁLKY
Cena vstupného 200,- Kč na místě.
Předprodej na OÚ Hořín za 150,- Kč do 20.8.2018.

Žádné komentáře:

Okomentovat