středa 29. srpna 2018

Plakáty na tento víkend: Oslavy 700 let Dolních Beřkovic. Poslední koupání ve Mšeně. Hořín fest. Country Kaninafest. Kompletní program RMM na měsíc září.



Máme před sebou první víkend měsíce září 2018 a to je vhodná chvíle k tomu, abychom se rozhlédli, co se kde kulturně děje. Následující čtyři plakáty ( obrázky) se všechny týkají akcí pouze tohoto víkendu a nejsou to pozvánky nikam daleko.

Píšu to proto, protože zejména ten další víkend je nesmírně bohatý a některé i vzdálenější akce jsem tu již prezentoval ( ,,Traktoriáda" v Kropáčově Vrutici, Den PID v Čelákovicích, Tankový den v Lešanech u Týnce nad Sázavou ....) Jenže, to pořád není všechno. Blíží se totiž také dny EHD ( Evropské historické dědictví)

http://www.historickeputovani.cz/cs/dny-evropskeho-dedictvi/ehd-2018.html

...., a pokud se nechystáte vidět něco někde dále, tak zase budou v nabídce památky na Mělníku, v Liběchově, ale také velmi útulný kostelík v osadě Kly- Záboří.

Je toho prostě neskutečně mnoho a samozřejmě nemusíte trávit volný čas na akcích, ale je dobré o nich vědět.

Než začnu s pozvánkami, tak mám ještě zprávu pro vás, kteří čtete články na Soutoku jen jednou a unikne vám tak třeba i aktualizace. V minulém článku jsem psal o aktivitě u Polabského mlýna, tak to je již zřejmě díky známým vysvětleno .... http://soutok.blogspot.com/2018/08/posledni-srpnova-sobota-na-melniku-v.html  I proto píši tyto články, abych se třeba i od čtenářů něco dozvěděl, ač je to spíše vzácností, ale stává se to :-).

První pozvánka je tedy do Dolních Beřkovic, kde slaví již 700 let obce. Připomínám, že od roku 1850 do roku 1873 bylo železniční nádraží v Dolních Beřkovicích nádražím pro Mělník a v dostavnících, se sem vozila z Mělníka i pošta.



Již standardní akcí v závěru letní sezóny je ve Mšeně Poslední koupání, které končí příjemnou večerní akcí dne v krásném romantickém prostředí mšenského koupaliště.


Hořín není daleko. Přívoz jezdil přes prázdniny denně, v září již jen o víkendu. Pozvánka zejména pro mladší generaci.


Kanina má svůj Country Kaninafest , který si již také  našel své místo v kalendáriu akcí na Mělnicku a zejména na Mšensku. Díky lokálce sem není vůbec špatné spojení.

A velmi důležitý je také program RMM, protože kromě výstav a akcí v samotných budovách muzea v Mělníku, souvisí činnost muzea s takovými velkými akcemi, jako jdou EHD, Mělnické vinobraní, nebo i návštěvy skalního obydlí ve Lhotce.





Nechte se tedy inspirovat různými akcemi, nebo i jen naší krásnou okolní krajinou k výletům a přejme si, ať nám hezké teplé počasí s teplotami od 22 do 27 stupňů ještě dlouho vydrží :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat