pátek 5. května 2017

Mělnické muzeum aktuálně: Kam s ním? Do muzea! Páťáci ze Seifertky vystavují.


Milí čtenáři, možná , že někteří z vás sledují docela se zájmem dění na naši nejvyšší politické scéně a neméně početná skupina, se v tuto chvíli jistě těší na zážitky z hokejového šampionátu, ale společenský ( i politický) život běží i v Mělníku a v jeho okolí. Dnes přináším po čase opět článek, který je sestavený z došlých příspěvků z muzea, kde se právě rozeběhly dvě velké akce. Věnujte jim pozornost, protože jde o akce dlouhodobé i zajímavé, ke kterým se jistě ještě i zde dostaneme. Hezký prodloužený víkend !


Kam s ním? Do muzea! aneb muzejní předmět v hlavní roli…
Mělník, 4. 5. – 27. 8. 2017

Kam s ním? Do muzea! - výstava s příznačným názvem byla ve čtvrtek 4. května zahájena ve velkém sále Regionálního muzea Mělník. Přijďte si užít 382 vystavených předmětů a 14 zábavných úkolů z 5 oborů. Výstava nesoucí v názvu známou Nerudovu otázku představuje nejzajímavější přírůstky do sbírky mělnického muzea za posledních deset let.

V interaktivních zónách si děti i dospělí mohou vyzkoušet, co vše čeká muzejníky při práci s předměty před tím, než se stanou součástí sbírek. Úkoly jsou koncipovány v různém stupni náročnosti, aby si na své přišly všechny věkové návštěvnické kategorie. Staňte se na chvíli archeologem, zoologem či knihovníkem a vykopejte si svůj první archeologický nález, vyzkoušejte tvrdost nerostů, či rozluštěte starý text.

 Objevte „věci z půdy“ a dejte jim původní podobu a účel. Proměňte se v detektivy – historiky a s pomocí stoletého kalendáře odatujte starou událost, či poznejte místa ze starých snímků. Setkání se skutečnými kurátory sbírek Regionálního muzea Mělník na zájemce čeká v rámci
Mělnické muzejní noci (26.5.).

 Těšit se můžete na vtipné hříčky ze života muzejníkova od 20:00 hodin a setkání s historikem, zoologem, etnografkou, archeoložkou, knihovnicí a muzejní pedagožkou při zábavném doprovodném programu.

V květnu a červnu budou probíhat doprovodné projekty pro školy. Pro více než dvanáct set žáků základních a mateřských škol je připraven interaktivní den vždy s vybraným muzejním odborníkem, kdy si otestují všemi smysly, co obnáší jejich práce. O tuto pětici zážitkových programů nebude připravena ani veřejnost. Těšit se na ně mohou v posledním prázdninovém týdnu.

 O prázdninách nebude chybět hmatová soutěž o super ceny „Dotkni se a hádej…“
Plyšový medvídek, valcha, jezevec, hrábě či zátkovačka na jedné výstavě…Nevěříte? Přijďte se podívat! Výstava potrvá do 27. 8. 2017. Otevřeno je denně kromě pondělí 9-12 a 12:30-17 hodin.
RMM





Páťáci ze Seifertky vystavují v muzeu
Mělník, 2. 5. – 28. 5. 2017

Pestrobarevné papoušky s mláďaty, černobílý svět školních přezůvek, květinové království, či oblíbená zvířata, při jejichž ztvárnění se děti inspirovaly v knižních ilustracích. To vše mohou od 2. května obdivovat návštěvníci Regionálního muzea Mělník ve vstupních prostorách díky žákům 5.B ZŠ Jaroslava Seiferta a jejich třídní učitelce Klementině Průchové. Výstava Co už umím...(?), X. je k vidění do 28. května.
-JiK-


Kontakt: Kristýna Frelichová – odd. PR a propagace frelichova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 651, tel. 315 630 923
Jitka Králová – muzejní pedagožka kralova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 428 Regionální muzeum Mělník, příspěvková organizace Středočeského kraje nám. Míru 54, 27601 Mělník Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin

Žádné komentáře:

Okomentovat