pondělí 10. října 2016

Vyslechnuto při volbách, aneb občan žasne. Podzim přináší na výstaviště v Lysé nad Labem populární výstavy a akce.





Nechci zde publikovat něco, co už od neděle vyšlo v mnoha médiích, tedy výsledky. Osobně jsem si volební víkend užil a nebylo to jen zážitkem ve volební místnosti, o kterém jsem psal :-)).  V Mělnickém deníku byla dle mého názoru řada dobrých článků na volební téma s různými zajímavostmi a líbil se mi i roztomilý článek, kde malé děti vysvětlovali, co dělá hejtman, a co starosta :-)). Dobrý nápad. Od pátku jsem si ale kladl  také otázku, zda přece jen ještě o víkendu nenapíše něco neratovický  iSoutok. Jsem rád, že jsem se v neděli dočkal a jakousi analýzu výsledku mohu jedině doporučit ...https://www.isoutok.cz/ . Isoutok prostě píše o politice zase trochu jinak a on je každý mediální pohled  zase jinak zajímavým zpestřením.

Obvykle si při práci pouštím hudbu, pokud to lze, ale tentokrát jsem poslouchal ČRO- PLUS, kde mluvili nejen lídři politických stran, ale také tu byl zajímavý Speciál Barbory Tachecí. Ta položila otázku jednomu zástupci ČSSD : ,, Proč vyjednáváte koalici s ODS, či s TOP 09 a nikoliv s Ano, se kterým jste ve vládě ?" Odpověď neměla chybu: ,, Na vládní úrovni je náš program velmi blízký programu Ano a KDU-ČSL, ale na krajské úrovni si mnohem lépe rozumíme s ODS a TOP 09 :-))."
Barbora ho ještě chvíli podusila a přišla další perla:
Barbora Tachecí: ,, Takže, kdyby vám Babiš navrhl koalici v krajích do dvou hodin od vyhlášení oficiálních výsledků, tak by-jste ji přijali ? -  Odpověď: ,, Ano, ale on to do dvou hodin po vyhlášení výsledků neudělal, tak jsme šli jednat jinam :-)).

Samozřejmě, že čtu také komentáře pod různými články, a tam si jedna paní postěžovala : ,, A pak mají lidé chodit k volbám, když to k ničemu není. K čemu jsou ty volební programy i kalkulačky, když je pak stejně vše jinak ? Strana vyhraje volby, ale vládnout bude někdo jiný !  Tak proč máme chodit k volbám, když je to k ničemu ? "

To se ví, že odborníci vidí vše jinak a odpovídají: ,, Vyhráli vlastně jen o fous, když dostali hlas od hrstky voličů, kterých byla pouhá třetina. Kdyby vyhráli pořádně, tak tyto problémy nejsou. Chyba voličů, že buď prostě nechodí k volbám, ale jen část, nebo nemají jasno a hrají to jak sportku." Další taková věc, kterou občan nerad vidí, tak to je politická turistika, kterou si spojuje samozřejmě s kariérou a prospěchářstvím. Je to i určitý odkaz ze starých časů a není třeba to nijak rozvádět. Ostatně, řada významných politiků byla politiky už i tenkrát a nejen politici.

A opět na to lze odpovědět zase jinak : ,,Politický turista ? Politik se prostě ve svém nitru myšlenkově odchýlil od idejí své strany, tak šel jinam, nebo něco dokonce založil jiného. To bylo letos všelijakých hnutí a stran. Už kdysi někdo prohlásil, že když už máme senát po vzoru Velké Británie, tak bychom, ale také měli mít jen dvě strany, jako je to tam, nebo v USA. Možná je to složitější, ale český člověk, který se moc o politiku nestará, tak to tak vnímá. Akorát se spousta kohoutů hádá na jednom smetišti a nic z toho. A třetí se pak mnohdy směje. Takový systém by se ale zase leckomu nelíbil a bylo by poukazováno na sounáležitost s historií zde ve středu Evropy, kde bylo vždy více stran.

To by tedy bylo dnes od politického laika vše a nezapomeňte, že senátní volby nám ještě za 5 dní pokračují :-)).


A teď už pojďme na ochutnávku do Lysé nad Labem, kam je krásné spojení. Pokud máte čas a peníze, tak já myslím, že teď nastává období asi toho nejlepšího, co tam pravidelně bývá:

Aktuální výstavy

EXOTIKA 2016...

Exotika 2016
26.10.2016 - 30.10.2016
Exotika 2016

Více

KOLA 2016 A TUNING SHOW 2016...

Kola 2016 a TUNING SHOW 2016
11.11.2016 - 13.11.2016
Kola 2016 a TUNING SHOW 2016

Více

PIVNÍ A VINNÉ SLAVNOSTI 2016...

Pivní a vinné slavnosti 2016
11.11.2016 - 13.11.2016
Pivní a vinné slavnosti 2016

Více

Žádné komentáře:

Okomentovat