čtvrtek 13. října 2016

V sobotu se koná Mělnický festival sportu. Petr Holeček, nebo Veronika Vrecionová ? Podpořit můžete již zítra a třeba i rozhodnout.


Týden utekl, jako voda a už tu máme zase volby :-). Ačkoliv krajské volby již postoupily do fáze vyjednávání o koalicích a hejtmanech, tak senátní volby, se rozhodnou během sobotního odpoledne a to již definitivně Ve volebním obvodu číslo 28 ( Mělník) proti sobě nastoupí stávající senátorka za ODS Veronika Vrecionová z obce Přezletice, která posbírala nejvíce hlasů před finále v domácím okrese Praha- východ a kralupský starosta Petr Holeček, aby spolu svedli souboj o senátorské křeslo, jehož vítěz setrvá ve funkci 6 let. Petr Holeček zabodoval podle odhadu nejvíce v samotném okolí Kralup nad Vltavou.

 Nyní je tedy na vás voličích, zvláště vás, kteří jste volili minulý víkend jiného kandidáta, zda druhé kolo oželíte, nebo zda půjdete podpořit některého z kandidátů a ještě jednou si tak užijete vzácnou chvíli s možností si naposledy letos zavolit ve svém volebním obvodu. Ty příští volby budou totiž za rok a půjde v nich o hodně ( volby parlamentní)

Komu tedy dát v senátních volbách hlas ?  Tady není nějak na místě k něčemu někoho navádět. Někdo volí podle vizáže a určitého charisma kandidátů, druhý podle strany, kterou reprezentují, třetí hledá nějaké výsledky jejich práce, a pro čtvrtého je zase důležité, kde ten či onen kandidát bydlí a  kam to má blíže. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne, protože paní Vrecionová je z minulosti již úspěšnou senátorkou za náš obvod a kdoví, zda usměvavá žena z nápadných plakátů nebude slavit další triumf. Hlasovací lístky obdržíte přímo ve volební místnosti.

A protože je už těžko k senátním volbám cokoliv dodávat, tak mi dovolte zase jednu vzpomínku z dávné minulosti. Tentokrát to bude návrat do roku 1980, nebo snad už zimy 81, kdy  Československá Televize přišla se seriálem Moje město, tvoje město. Šlo o soutěž znalosti i zdatnosti dvou vybraných míst v republice, které v prvním dílu reprezentoval Mělník a  Praha Libeň. Vyhrál Mělník, a to díky tomu, že v závěrečné fázi soutěže, která se u nás konala před našim KD, se přihlásilo mnoho dobrovolných dárců krve, což nám zajistilo vítězství. A to jsme již přešli zvolna do sportovní tématiky.


Nějak se mi povedlo zahlédnout reklamu na  akci Mělnický festival sportu a snad to není ani na Mělníčku, což je s podivem. Nuže, více k akci, se dozvíte na http://www.cus-sportujsnami.cz/events/melnicky-festival-sportu-2016/ a mělo by se to odehrávat ve sportovním areálu vedle krytého bazénu, tedy mezi ulicí Řipská a říčkou Pšovkou. Mělnický festival sportu, se tedy koná v sobotu 15.10. od 13 hodin do neuvěřitelných 22 hodin a opravdu k tomu nemám dalších komentářů. Nějak jsem o tom nikde nic jiného neobjevil, než tu výše zmíněnou webovou adresu.


Žádné komentáře:

Okomentovat