úterý 4. října 2016

Volební lístky kvalitou papíru tak na vytření. Kde najdete největší politiky Mělníka ?


Sotva jsem v neděli publikoval volební články, už jsem na pondělní odpoledne našel volební lístky ve schránce tak, jak jsem psal. V jedné věci jsem se však přece jen zmýlil. Ne, žádné plachty, jako když volíte do městského zastupitelstva, ale v krajských volbách budete dávat pouze list s jednou stranou a můžete upřednostnit 4 kandidáty této strany. Kroužkuje se !!! Pozor ve volební místnosti. Žlutá obálka je pro senátní a šedá pro krajské volby, Tak jako volební lístky do senátu jsou žluté barvy, tak by to normální člověk neměl poplést.

Co mě ale dostalo, tak to je kvalita volebních lístků, a že jich je hrozně moc. To vezmete do ruky, chcete přečíst kandidáty a málem to zmuchláte. To je opravdu hrůza, která snad až hraničí s neúctou k voličům. Kdejaký ,,nedůležitý" Kaufland plátek, včetně politických letáků stran je mnohem kvalitnější, než tento papír. To je snad čím dál horší kvalita.

Na druhou stranu o nic nepřicházíte. Spousta neznámých jmen a kandidáty z Mělníka, aby člověk hledal lupou. A to chceme někde něco v kraji ovlivňovat ?
Ale, jsou tam přece jen tři politici za Mělník, kteří kromě čtvrtého Petra Patery jsou vůbec těmi nejvýznamnějšími ve městě a právě o těch se nejvíce píše, mluví a jsou občas i na televizních obrazovkách.

Kde je vůbec hledat vtom nepřeberném množství papírů na zmuchlání, či roztrhání ?


Nejvěrnějšího z nejvěrnějších najdeme na kandidátce číslo 32 TOP 09 Mgr. Milana Schweigstilla ( 51 let), který, jako bývalý ředitel mělnického gymnázia úspěšně kandidoval s TOP 09 v roce 2014 ( volby do zastupitelstva města) až na místo prvého místostarosty. V kandidátce do kraje si stojí nejvýše z našich místních politiků, a to na 5. místě kandidátky TOP 09. Patří mezi  to málo regionálních politiků, kteří zejména v minulosti velmi často diskutovali třeba i na komunitním webu Mělníček. Jako místostarosta je pochopitelně spojován s celou řadou kauz, a jak už to tak v životě a v politice chodí, tak má pochopitelně své zastánce, kteří oceňují jeho úspěchy, a pak ty druhé, kteří si myslí, že je někdy lepší, když politici raději nic nového nevymýšlí, a to nejlépe na všech úrovních :-)). V každém případě veřejně aktivní a bude zajímavé, jak si ostřílený politik a bojovník povede ve volbách letošních, tedy volbách do kraje.

Druhým mužem článku je starosta města MVDr. Ctirad Mikeš ( 60 let), který kandiduje za stranu číslo 34, což jsou Starostové a nezávislí. I jeho číslo 10 mu dává velké naděje zasáhnout do krajské politiky. Starosta zrovna není osobou, která by se v minulosti nějak objevovala na komunitním webu, ale jeho činnost práce je neskutečně široká a někdy se dobrovolně i nedobrovolně objevuje v médiích nejvyššího řádu, tedy v Televizi. Velké sympatie valné části lidu si získal zejména při povodních 2013, kdy hrozilo protržení čerstvě dostavené protipovodňové hráze. Tehdy měl starosta rozhodnout nelehký úkol. Zaplavit raději preventivně Mlazice, nebo doufat, že se snad voda zastaví a nedojde k vlně tsunami, která vše smete. Tolik tedy oficiální verze a všichni víme, že to dopadlo dobře. Samozřejmě, jak už to chodí, tak i kolem starosty je velmi živo, a to jak pozitivně, tak kriticky. Zatímco v případě prvního kandidáta, se naposled nejvíce přetřásaly mělnické balisety na křižovatce u soudu, tak v případě starosty jde spíše o různé osobní změny.

Posledním mužem je druhý místostarosta Mgr. et Mgr. Petr Volf ( 38 let, psycholog) , který v roce 2014 vedl kandidátku strany Mělničané do voleb do zastupitelstva města. Jedno křeslo znamenalo katapult, až na druhého místostarostu města. I Petr Volf v minulosti hojně diskutoval na komunikačním webu Mělníček, ale dnes ze tří jmenovaných pánů bývá na veřejnosti zmiňován nejméně. Toho najdete také na velmi slušném devátém místě na kandidátce číslo 72, což je KDU-ČSL +SZ+SNKED. Zde by snad platilo to pořekadlo ,, Kdo nic, to nic.." , ale může to být i tím, že to prostě nějak uniká veřejnosti, nebo mě žádná kauza z poslední doby nenapadá.

Tolik tedy k zástupcům samotného města Mělníka, kteří vyrazí do boje o ovlivňování dění ve Středočeském kraji, a které tak nějak potkáváme i na ulicích našeho města.

Nakonec mě tak napadlo, že když už zase budeme mít trochu toho volebního vzruchu a té atmosféry, tak si pojďme připomenout ty poslední volby z roku 2014 ve dvou článcích z jiných zdrojů, které tehdy rozhýbaly nálady občanů i diskutérů.

http://melnicek.cz/node/16685

http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/melnicke-volby-vyhralo-me-mesto-starosty-mikese-20141011.html


Žádné komentáře:

Okomentovat