úterý 12. dubna 2016

Spolek pro záchranu kostelíčku v Liběchově pořádá 13.4. a 17.4. kulturní akce. Program dubnových akcí ve Mšeně a v okolí.


Na úvod tu mám jednu zajímavost. K nezapomenutelné dominantě sousedního Liběchova patří samozřejmě kostelík s podvojným názvem Sv. Ducha a Sv. Hrobu . Kromě toho, že je na něj už i z Mělníka krásný pohled a byla tu před několika lety zrenovována křížová cesta, tak pozornému návštěvníku nemohlo uniknout, že se samotným kostelíkem je však zle. Teď se situace obrátila. Křížová cesta má již nějaké ty šrámy a kostelík je přece jen v nepatrně lepším stavu. Je to díky určité místní nenápadné aktivitě několika dobrovolníků.

Když jsem tak koukal, co vlastně časově předchází těm třem velkým akcím, o kterých jsem tu psal, tak jsem narazil na dost aktuální plakát a možná je dobré ho tu zveřejnit.  Současně čerpám také již  poněkolikáté z programu města Mšena a jeho okolí, Jsou to akce tady z našeho města tak trošku nepatrně dále, ale nelze říci, že by nás nezajímalo, co se na Mšensku koná.

Závěrem ještě dodám, že s avizovanou jízdou parní lokomotivy dne 30.4. do Mšena počítají  kromě Kokořína a Mšena hlavně i v Lobči a zvou vás nejen na svých stránkách do parostrojního pivovaru i muzea Eduarda Štorcha..

Žádné komentáře:

Okomentovat