úterý 19. dubna 2016

Každá meteorologická služba říká o dnešním počasí něco jiného.


Není snad človíčka, který by po té krásné sobotě z 2. dubna ( článek) nevyhlížel konečně další sympatický slunečný den. Vždyť duben vkročil téměř do své poslední dekády, květen umí někdy člověka už doslova upéct a přátelé výletů, pohybu i cyklistiky už akutně vyhlíží vhodný den pro první nenáročné cyklokilometry.

Jenže, silný vít a nevlídné počasí je spíše cestou k nepříjemnému nachlazení, a chtít všechno zlomit v prvních teplých dnech, a chtít hned lámat výletní kilometry není také zrovna po dlouhé pauze to pravé správné.

A tak více, než kdy jindy jsme mnozí sledovali předpovědi počasí a nadávali. Vždyť dnes už máme tolik techniky a různých radarů, jakož i předpovědních služeb a různých pracovníků v oblasti meteorologie, že by člověk očekával od všech nějakou jednotnou předpověď. Výsledek je však zvláštní. Buď se tyto předpovědní služby vůbec neshodnou, nebo raději vyjmenují všechny druhy možného počasí.

Promiňte, ale tyto tři obrázky jsem vážně nemohl neotisknout a je to spíše tragikomedie, když zvážíme, že se předpovědi nejdéle po několika hodinách mění. První snímek ukazuje deště, ale radar na třetím snímku nic takového vůbec nenaznačuje, tak-že by mělo být jen oblačno. Nejlepší je druhá hodinová služba pro město Mělník. Toto počasí tam bylo už v neděli, a kdyby se neměnila kolonka dnes ve vztahu ke jmenovaným dnům, tak bych řekl, že web už několik dní nikdo neaktualizoval. A považte, že za takovými službami stojí  placení lidé.



Žádné komentáře:

Okomentovat